Skócia: a rekorder védő is betalált, pontot mentett a Rangers a Celtic ellen

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 15:01
Már kettővel is vezetett vendégként, mégsem tudta legyőzni a Celtic a Rangerst a 439. Old Firmön (Fotó: Getty Images)
Hiába vezetett korán 2–0-ra nem tudta megnyerni a Celtic a 439. Old Firmöt, azaz a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premiership) legnagyobb rangadóját. Az Ibrox Stadionban 3–3-as döntetlent játszott a házigazda Rangersszel a bajnokság 32. fordulójában.

A zöld-fehérek kiválóan kezdték 439. rangadójukat a Rangers vendégeként, hiszen Maeda Daizen már az első percben vezetéshez juttatta a Celticet, amely a 34. percben Matt O’Riley büntetőjével megduplázta a különbséget.

A gyenge első félidőt produkáló Rangers a szünetben próbált változtatni, s hamar össze is jött a szépítés, amikor James Tavernier is értékesített egy tizenegyest – a védő épp múlt héten szerezte meg 131. gólját, mellyel rekordot döntött és a legeredményesebb brit hátvéd lett, megelőzve Graham Alexandert, ám most tovább írta saját rekordját.

A vendéglátó játéka jelentősen javult a fordulás után, és a 86. percben Abdallah Sima góljával az egyenlítés is összejött. Úgy tűnt, hogy a két perccel később ismét eredményes Celtic megszerzi a három pontot, de a hosszabbítás tartogatott még egy csavart: a 93. percben Rabbi Matondo góljával a Rangers pontot tudott menteni, így a bajnoki versenyfutás sem változott, a Celticnek továbbra is egy pont az előnye az élen a második helyen álló Rangersszel szemben.
(A Rangers április 10-én, szerdán pótolja a Dundee FC ellen elmaradt mérkőzését, lehetősége van előzni – a szerk.)

SKÓT PREMIERSHIP
32. FORDULÓ
Rangers–Celtic 3–3 (J. Tavernier 55. – 11-esből, Sima 86., Matondo 90+3., ill. Maeda 1., O’Riley 34. – 11-esből, Idah 88.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik