Videó: torkon ütötték a magyar játékost Romániában, kis híján tragédia lett a vége

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 10:31
null
Balogh Bálint elterült a földön, miután torkon ütötték (Forrás: Erdély Online/YouTube)
Kis híján tragédiában torkollott a múlt heti Érmihályfalvi Unirea–CAO-NAC U19-es bajnoki mérkőzés Romániában. A vendégek magyar játékosát, Balogh Bálintot a 92. percben egy ellentámadásnál torkon ütötte az ellenfél egyik védője. Balogh elterült a földön, s percekig levegőért kapkodott. Végül kórházba szállítottál, ahol túlélte az esetet.  

Balogh Bálintot az U19-es román bajnoki hajrájában, kétgólos vendég vezetésnél a hazaiak védője, Mirel Vlaic ütötte torkon a 92. percben. A magyar játékos ezt követően a földre zuhant, ahol percekig levegőért kapkodott, zuhant az oxigén szaturációja, a vérnyomása pedig 170-re emelkedett. Mivel U19-es meccseken nem kötelező a mentők jelenléte, Baloghot először az egyik asszisztens látta el, majd 10 perccel később a mentősök is megérkeztek a helyszínre, kórházba szállították, végül túl élte. A történetet a magyar játékos édesapja, Balogh Imre juttatta el a Nemzeti Sporthoz, de beszámolt róla az Erdélyi Hírportál, vagyis az ERDON is, amely videót is közölt az esetről.

A hazai klub, vagyis az Unirea részéről a felnőttcsapat vezetőedzője, Csűri Sándor szólalt meg az esettel kapcsolatban: „Mindenekelőtt elnézést szeretnénk kérni a történtekért a klub és Mirel Vlaic nevében is. Sajnálatos ami történt, én a magam részéről nem láttam az esetet, Mirel szavaiból pedig azt vettem ki, hogy nem volt szándékos az ütés. A közönség irányából valóban elhangzottak cifra bekiabálások, de ez azért történt, mert a váradi csapat játékosai mutogattak, hergelték a szurkolóinkat.”

Az Erdélyi Hírportál csütörtökön elérte Balogh Bálint édesapját, Balogh Imrét, aki nézőként volt jelen a Praszler stadionban rendezett mérkőzésen: „A legfontosabb, hogy Bálint jobban van, tud nyelni és már nagyon jönne haza, de az orvosok még szeretnék benntartani. Borzalmas volt ezeket a pillanatokat apaként átélni, mikor láttam, hogy nagy baj van, egyből átugrottam a kerítést és rohantam hozzá. Az intézkedő asszisztensnő nagyon ügyesen végezte a dolgát, hálásak vagyunk neki, hogy nem történt nagyobb baj. Mirel Vlaic szüleivel meglátogatta Bálintot a kórházban, kérdezték, hogy szeretnénk-e feljelentést tenni az ügyben, de megnyugtattam őket, hogy nem tervezzük, örülünk, hogy rendbe jön a fiunk” – mondta, majd a hazai közönségről is szót ejtett.

Nyolc éve járom az országot a fiammal, Zsilvásárhelytől Szatmárnémetiig sok felé megfordultunk a csapattal, de ilyen közönséget, mint a mihályfalvi, még nem láttam. A legfájóbb az volt, hogy amikor ott feküdt a gyerek és a szó szoros értelmében ment ki belőle az élet, akkor is azt kiabálták, hogy »hagyjátok megdö...eni!«.”

Az esetről készült, felkavaró felvételt ide kattintva tekintheti meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik