Footgolf: Hrutka János lett a sportág hazai szövetségének elnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.29. 08:31
null
Balra a leköszönő, jobbra az új elnök (Fotó: footgolf.hu)
A Magyar Footgolfszövetség csütörtökön tartott közgyűlésén leköszönt elnöki posztjáról az alapító Gelencsér Gábor. A küldöttgyűlés Hrutka Jánost választotta meg a szövetség új elnökének – számolt be róla a szövetség hivatalos honlapja.

A Magyar Footgolfszövetség (MFGSZ) közgyűlést hívott össze november 28-ra, amelyen Gelencsér Gábor lemondott elnöki pozíciójáról. A közgyűlés az elnökség által támogatott Hrutka Jánost szavazta meg a szervezet új vezetőjének. A volt válogatott labdarúgó, a Royal Footgolf Club elnökének megbízatása 2022. március 31-ig érvényes.

„Nagy boldogság számomra, hogy ennyi tagszervezet képviseltette magát és pluszban ennyien jöttek megtekinteni a közgyűlést – kezdte értékelését megválasztása után Hrutka János a footgolf.hu-nakl. Az elnök kiemelte, jó volt látnia a tenni akarást és minden erejével azon lesz, hogy meghálálja a bizalmat. – Bízom abban, hogy azon problémák, amelyek a közelmúlt feszültségeit generálták, a közeljövőben megoldódnak. Gondolok itt elsősorban a sportág jogi státuszának tisztázására. Az elnökség összetétele nem változott, a célok sem, a következő két és fél éves ciklusban ezeket szeretnénk végigvinni szorosan együttműködve a nemzetközi szövetséggel. Az első feladat egy decemberi elnökségi ülés összehívása lesz, hogy pontos feladatkiosztással megvalósíthassuk a terveket.”

A Nemzetközi Footgolfszövetség (FIFG) elnöki posztját augusztus óta ellátó alapító elnök, Gelencsér Gábor a megnövekedett feladatok miatt mondott le, hogy teljes erővel a sportág globális fejlődését segíthesse. A hazai sportági vezetésben is részt vállal a továbbiakban, miután nyolc elnökségi tagjelölt közül nagy aránnyal megválasztották elnökségi tagnak.

„Az a megtiszteltetés ért tavasszal, hogy megválasztottak a Nemzetközi Footgolfszövetség elnökének. A megbízatásom augusztusban lépett életbe és három évig, 2022-ig tart. Ez a feladat pedig teljes embert kíván – indokolta a változás szükségességét Gelencsér Gábor. – Nehéz döntést kellett meghoznom, mert a magyarországi footgolf olyan számomra, mintha a gyermekem lenne. Én segítettem életre hozni, ott bábáskodtam fölötte, de ezt követően sem engedem el a kezét. Az elnökségben folytatom a munkát továbbra is és minden erőmmel támogatom a honi sportágfejlesztést. Sok sikert kívánok az új elnöknek, tudom, hogy Hrutka János személyében a legjobb helyre került a sportág vezetése.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik