ANK: megváltak a Maradona lábát eltörő „hentestől”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.02. 14:00
null
Andoni Goikoetxea egyenlítői-guineai kalandja eddig tartott
Megvált eddigi szövetségi kapitányától, Andoni Goikoetxeától az egyenlítői-guineai labdarúgó-válogatott, amely két hét múlva házigazdaként vesz részt a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupáján.

Az Egyenlítői-guineai Labdarúgó-szövetség (FEGUIFUT) pénteken jelentette be, hogy már nem Andoni Goikoetxea irányítja a válogatottjukat. Andrés Jorge Mbomio, a szövetség elnöke elmondta, hogy az 58 éves szakembert nem kirúgták, hanem egyszerűen csak nem hosszabbították meg a tavaly december 31-én lejárt szerződését.

Goikoetxea több spanyol klubcsapat után 2013 februárjában vállalt először munkát edzőként külföldön, amikor elfogadta az afrikai ország hívását. Az igazán nagy sikerek eddig elkerülték, a legtöbben még mindig úgy emlékeznek rá, mint az ember, aki 1983-ban az Athletic Bilbao játékosaként eltörte az akkor a Barcelonát erősítő Diego Maradona lábát. A korábbi védő, aki amúgy a 80-as években kétszeres bajnok és 39-szeres spanyol válogatott (sőt Eb-ezüstérmes is) volt, később súlyos sérülést okozott a német Bernd Schusternek is, nem véletlenül kapta a „Bilbaói hentes” „becenevet”.

Alig több mint két hét múlva, január 17-én kezdődik az Afrikai Nemzetek Kupája, amelyen az egyenlítői-guineaiak rendezőként jól akarnak szerepelni. Ennek érdekében váltottak szövetségi kapitányt, ugyanis egy Goikoetxeánál tapasztaltabb szakembert szeretnének nemzeti csapatuk élén látni. A hírek szerint a nigériai Stephen Keshi lehet a befutó, aki a legutóbbi, 2013-as ANK-n aranyéremig vezette hazája válogatottját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik