Lisandro López eladása után már 42 milliót „kaszált” a nyáron a Porto

Vágólapra másolva!
2009.07.07. 08:45
Hétfőn késő este, illetve már keddre virradóan két átigazolást is hivatalosan bejelentett a portugál FC Porto labdarúgócsapata: Lisandro López távozik, Fernando Belluschi érkezik a „sárkányokhoz”. Lisandro Lópezért az Olympique Lyon 24 millió eurót fizetett, de az összeg a csatár teljesítményétől függően 28 millióra is nőhet. Belluschi az Olympiakosztól kerül Portóba ötmillió euróért, és 2013-ig szóló szerződést ír alá.
A Benzema-utód: Lisandro López 24 millió euróért kerül a Lyonhoz
Fotó: Action Images
A Benzema-utód: Lisandro López 24 millió euróért kerül a Lyonhoz
A Benzema-utód: Lisandro López 24 millió euróért kerül a Lyonhoz
Fotó: Action Images
A Benzema-utód: Lisandro López 24 millió euróért kerül a Lyonhoz

Igencsak cseng az FC Porto kasszája a nyári átigazolási időszakban: a portugál bajnokcsapat hétfő este két üzletet is megkötött. Lisandro López hosszas alkudozás után Lyon felé veszi az irányt, minden bizonnyal Karim Benzema pótlására, Fernando Belluschi pedig az érkezők oldalát gyarapítja. Az Olympiakosztól szerződtetett Belluschi Lucho González utódja lesz a Portónál.

Belluschit – akit már két éve is meg akart szerezni a Porto, de lemaradt a pireusziak mögött – ötmillió euróért vette meg a klub. Az argentin támadó középpályás 2013-ig marad, kivásárlási összege 30 millió euró. A portugál nagycsapaté csak a légiós játékjogának fele lett, a másik fele Belluschi játékosügynöke, Pini Zahavi birtokában marad.

Az igazi „bombát” magyar idő szerint kedd hajnali háromnegyed háromkor robbantotta a Porto és a Lyon: a francia klub 24 millió euróért szerződtette Lisandro Lópezt.

A kitűnő csatárért teljesítménytől függően még négymillió eurót kaphatnak a portugálok, akik a nyári játékoseladások után eddig 42 milliós pluszt mutathatnak fel – lassan már elég pénzük lesz egy fél Cristiano Ronaldóra…

Lisandro Lópeznek legkésőbb július 24-ig minden részletről meg kell egyeznie a Lyonnal és át kell esnie az orvosi vizsgálaton – alighanem mindkettő formalitás. Érdekes, hogy az OL június végén még sokallta a támadóért kért 20 millió eurót, igaz, akkor még Benzema a csapatnál volt. Most végül néggyel többet fizettek a franciák.

A Porto két kulcsembere még távozhat a nyáron: Aly Cissokho és Bruno Alves is könnyen lehet, hogy eligazol a Douro folyó partjáról.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik