TÓTH ANITA
2006.10.27 01:05 Frissítve: 2023.02.19 21:52
online

Benik Balázs a fő esélyes

Az immár kétszeres abszolút magyar bajnok Benik Balázs a legesélyesebb a hét végi, ausztriai OMV-ralin, amelyen csakúgy, mint a korábbi években, most is jó néhány (szám szerint 12) magyar versenyzőpáros rajthoz áll.

Benik Balázs ezúttal Bunkoczi Lászlóval száll harcba a gyôzelemért
Mirkó István
Benik Balázs ezúttal Bunkoczi Lászlóval száll harcba a gyôzelemért

Benik esélyessége nemcsak a magyar drukkerek számára nyilvánvaló, az egyik meghatározó nemzetközi internetes szaklap (a rally-live.com) is hasonlóan vélekedik.
Maga a pilóta is tisztában van vele, hogy mindenki „rá vadászik” majd, de ez egyáltalán nem zavarja, örömautózásnak szánja a péntek-szombati száguldást. A viadal egyébként néhány év után most újra murvás pályákon zajlik, ami még izgalmasabbá teheti a küzdelmet. Beniken kívül még hárman indulnak World Rally Carral: egyikük Tagai Tamás (Skoda Octavia), akivel már itthon is számtalanszor kellett megküzdenie a Ford-pilótának, rajtuk kívül pedig egy német és egy cseh versenyző.

Érdekesség még a magyar bajnokkal kapcsolatban, hogy egy 2001-es fejlesztésű Focusba ül (vagyis egy jóval régebbibe, mint az idei szezon során), és más lesz a navigátora is: a Dakar-ralit eddig háromszor teljesítő Bunkoczi László.
A viadal pénteken délután kezdődik, és szombaton ér véget.