Michael Ballack: Sokat ünnepeltünk a lengyel meccs után, ezért kaptunk ki

Vágólapra másolva!
2008.06.13. 14:25
Németország 2–1-es veresége a horvátoktól az Európa-bajnokság B-csoportjában hidegzuhanyként érte a német közvéleményt. Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya szerint a csapat képes kijavítani a második csoportmeccsen elkövetett hibákat, és az osztrákok ellen másik arcát fogja mutatni.
Ballack & társai: duplán megitták a levét?
Fotó: Reuters/ Kai Pfaffenbach
Ballack & társai: duplán megitták a levét?
Ballack & társai: duplán megitták a levét?
Fotó: Reuters/ Kai Pfaffenbach
Ballack & társai: duplán megitták a levét?

„Az elmúlt két vagy három évben a csapat mindig visszaküzdötte magát a kudarcok után” – kezdte jövőbe mutatóan értékelését Löw a klagenfurti vereség után. „Meg kell mutatnunk az igazi karakterünket, és újra elő kell venni a küzdőképességünket” – folytatta a német kapitány.

Löw szerint a csapatnak most bizonyítani kell, hogy képes jól teljesíteni az olyan kiélezett meccsen is, mint az osztrákok elleni mindent eldöntő találkozó. „A horvátok ellen sok minden rosszul működött. Most leülünk, és elemezni kell a történteket” – vázolta a teendőket a szakember.

A németek csapatkapitánya, Michael Ballack már a házigazda elleni mérkőzésről beszélt. „Ausztria ellen teljesen más mérkőzést fogunk játszani, de nagyon figyelnünk kell” - figyelmeztetett Ballack. „Vissza kell térni az első meccsen, a lengyelek ellen nyújtott szintre.”

Ballack szerint a horvátok ellen elrontották a felkészülést. „Talán túl sokat ünnepeltünk a lengyel meccs után. Tudtuk, hogy a horvát erősebb csapat, de nem voltunk elég magabiztosak a labdával, és nem jutottunk előrébb.”

Németország június 16-án, hétfőn játssza Ausztria elleni mindent eldöntő mérkőzését Bécsben. Azon a mérkőzésen biztosan nem játszik Bastian Schweinsteiger, a horvátok ellen kiállított középpályás, akinek ügyét még vizsgálja a fegyelmi bizottság.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik