Vb 2022: Ez az angol csapat talán nem volt a csúcson – Rossi

Vágólapra másolva!
2021.10.12. 23:57
Az angolok elleni mérkőzést megelőzően Marco Rossi szövetségi kapitány arról beszélt, azt szeretné, ha játékosai emelt fővel hagynák el a Wembley Stadion gyepét. Nos, ez sikerült, mivel a csapat 1–1-es döntetlen ért el az angolok ellen.
Nego (pirosban) úgy érzi, egy nagyobb meglepetéshez is közel járt a csapat (Fotó: Árvai Károly) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Nego (pirosban) úgy érzi, egy nagyobb meglepetéshez is közel járt a csapat (Fotó: Árvai Károly) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

„Úgy vélem, a fiúk az egész meccsen követték a taktikai utasításokat, de közben szívvel-lélekkel küzdöttek és hozzátettek valami pluszt. Kis szerencsénk is volt. Egy olyan angol csapattal játszottunk, amely talán nem volt csúcson. Ez is hozzájárulhatott a döntetlenhez. Ha jól tudom, 1953 után először nem kaptunk ki Wembleyben. Nehéz elfogadni, hogy Magyarországon hős vagy ha nyersz, és idióta ha kikapsz. Három hónapja hihetetlen Eb-t játszottunk, de én már a vb-selejtezők sorsolásakor mondtam, hogy álomszerű lenne kijutni a tornára, ám az álmaink véget értek. Ettől függetlenül mindig bánt, amikor a nem igazi szurkolók leírnak minket egy-egy rossz eredményt követően” – fogalmazott Rossi a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

SZAVAZÁS

Értékelje a magyar játékosok Anglia ellen nyújtott teljesítményét!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A találkozót követően a mérkőzést közvetítő M4 Sport kamerája előtt több játékos is értékelte a meccset. Elsőként az FC Dallas támadója, Schön Szabolcs mondta el, hogy látta az 1–1-es döntetlent.

„Beszélgettünk egy sort az elmúlt néhány napban, hogy min kell változtatni, hogy miben kellene még pluszt hozzátenni a játékunkhoz. Mindenki a szívét, lelkét beletette a mérkőzésbe, az utolsó leheletéig küzdött is mindenki. Ezt a pontot ma nagyon megérdemeltük. Azt beszéltük meg, hogy bátran játszva megyünk ki a pályára, nem állunk be védekezni, de persze, ha a mérkőzés úgy kívánja, akkor mélyen védekezzünk, ha viszont van rá lehetőség, akkor játsszunk előrefelé, és ez szerintem össze is jött a csapatnak. Szerettük volna megmutatni mindenkinek ma, hogy nem csak a véletlen műve volt, hogy a nyári Európa-bajnokságon majdnem továbbjutottunk a csoportból. Megmutattuk, hogy az angolokkal is fel tudjuk venni a versenyt” – fogalmazott a magyar válogatottban másodszor kezdő Schön az M4 Sport mikrofonja előtt.

A mieink vezető góljában elévülhetetlen érdemeket szerzett a büntetőt kiharcoló Loic Nego, aki elárulta, hogy emlékszik a tizenegyest megelőző szituációra, bár abban nem volt biztos, hogy a tizenhatoson belül történt a szabálytalanság vele szemben.

„Felismertük, hogy valami hiányzott a játékunkból, mintha kicsit félénken játszottunk volna az előző két meccsen, de ezen tudtunk változtatni. Most egészen más hozzáállással érkeztünk, bizonyítani akartuk, hogy képesek vagyunk meglepni az ellenfelünket, és meg is tettük. Azt gondolom, hogy egy még nagyobb meglepetéshez is közel jártunk. Követtük a mester taktikai utasításait, mindenki beleadta a képességei szerinti maximumot” – értékelte a találkozót Loic Nego, aki aztán kitért a vezető gólunkat megelőző helyzetre, amikor büntetőt harcolt ki.

„A tizenegyesre emlékszem: láttam, hogy nem vagyok előnyben, és láttam azt is, hogy csak ballal tudná elrúgni a labdát az angol, aminek az lett a vége, hogy fejemet találta el. Szerencsére a játékvezető látta a szabálytalanságot és azt is észlelte, hogy a tizenhatoson belül történt, utóbbit én nem láttam, nem is érzékeltem” – fogalmazott Nego.

Lang Ádám már a jövőbe tekintve beszélt a mérkőzés után.

„A Wembley a futball szentélye és itt játszani, ilyen ilyen atmoszférában pályára lépni, az mindenképpen ad egy plusz töltetet. Sajnos nagyon messze kerültünk a világbajnokságtól, szinte nulla az esélyünk, ha nem nulla. A következő meccseket arra kell kihasználni, hogy kielemezzük, hogy miképpen jutottunk ide, mik voltak azok a hibák, amelyek ide vezettek. Egy világbajnokságra sokkal nehezebb kijutni, mint egy Európa-bajnokságra, de nekünk ettől függetlenül is az a kijutás volt a célunk. Versenyző típus mindenki, nyilván nem úgy megyünk fel a pályára, hogy nem akarunk győzni. Volt egy remek sorozatunk tizenhárom-tizennégy meccsen keresztül nem kaptunk ki, voltak jó teljesítmények, volt, hogy a szerencse is mellénk állt. Aztán előfordul olyan is, amikor az embernek nem olyan napja van, nem úgy jönnek ki a dolgok, ez nem azt jelenti, hogy nem akar a csapat nyerni, egyszerűen csak vannak ilyenek. Ezeket is a helyén kell kezelni, ahogy azokat is, hogy amikor nagyon jól megy. A jövőre kell gondolni, építkezni kell és a következő nagy sorozatra kell felkészülni. Jönnek olyan meccsek, amelyek ugyan nem tét nélküliek, de arra lehet használni őket, hogy fejlődjünk és bátrabban futballozzunk, ahogy ma tettük” – magyarázta Lang az M4 Sport riporterének.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
I-CSOPORT, 8. FORDULÓ
Anglia–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–1)
London, Wembley Stadion, 69 380 néző. Vezette: Alejandro Hernández (spanyol)
Anglia: Pickford – K. Walker, J. Stones, Mings, Shaw – Rice, Foden, Mount – Sterling (J. Henderson, 76.), Grealish (B. Saka, 62.) – Kane (Abraham, 76.; Watkins, 90+2.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Magyarország: Gulácsi – Kecskés Á., Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 90+2.), Nagy Á., Schäfer (Vécsei, 79.), Nagy Zs. – Schön (Holender, 68.), Sallai R. (Hahn J., 79.), Szoboszlai (Nikolics, 90+2.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: J. Stones (37.), ill. Sallai R. (24. – 11-esből)

AZ ÁLLÁS
1. Anglia 8 6 2 24– 3 +21 20
2. Lengyelország 8 5 2 1 25– 8 +17 17
3. Albánia 8 5 3 11– 7 +4 15
4. MAGYARORSZÁG 8 3 2 3 13–12 +1 11
5. Andorra 8 2 6 7–19 –12 6
6. San Marino 8 8 1–32 –31 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik