BORBOLA BENCE
2023.03.29 15:28 Frissítve: 2023.03.29 16:39

Válogatott: „Telkiben napi hatot-hetet megiszom” – együtt kávéztunk Marco Rossival

Olykor napi hat-hét kávét is megiszik, ám a Bulgária ellen 3–0-ra megnyert Eb-selejtező napján csak négyig jutott. Marco Rossi a Mol cégcsoport Fresh Corner nevű kávézójában a nemzeti együttes átigazolásairól is szót ejtett.

Marco Rossi imádja a kávét (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

A kávézás nála szertartás. Ahogy az olaszok többsége, a reggelit ő is kapucsínóval indítja, hogy aztán a nap hátralévő részében legurítson még néhány feketét. Marco Rossi 2022 óta a Mol cégcsoport Fresh Corner nevű kávézóláncának arca, két nappal a Bulgária ellen 3–0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtező után ezúttal már az általa megálmodott, különböző őrlésű kávészemekből összeállított és ízesített italt népszerűsítette.

„Olasz vagyok, a kávézás nálam alap – mondta Marco Rossi a Mol Campus budai toronyépületének kávézójában. – Nápoly külvárosában van a házunk, ha odahaza vagyok, gyakran fogom magam és bemegyek a belvárosba, ahol különleges kávézókat találni. Az általam most megálmodott mogyoróra hajazó kávékülönlegességben ezt az ízvilágot kerestem.”

A szövetségi kapitány lapunk kérdésére azt is elárulta, a Bulgária elleni meccsnapon négy kávéig jutott.

„Délutánra elsodortak az események, nem maradt idő a kávézásra. Az összetartások alkalmával azonban kell az energia, Telkiben nem ritkán hatot-hetet is megiszom.”

Az eseményen Marco Rossi az Észtország elleni 1–0-s, valamint a Bulrágia elleni 3–0-s győzelemmel véget érő találkozók leggyorsabban levont tanulságaira is kitért.

„Az utóbbi két mérkőzésén tökéletesen működött a kommunikáció, nemcsak a pályán, a hétköznapokban is. Aki ismer, tudja, a jövőben is lépésről lépésre szeretném építeni a csapatot, jó lenne minél feljebb jutni a világranglistáján. A fejlődést a klubváltások is elősegíthetik, nem titok, hogy Szalai Attila, Sallai Roland és Kerkez Milos iránt is több komoly klub érdeklődik. Nyilván figyelemmel követem, merre vezet az útjuk, de nyugodt lehetek, mert tudom, mindnyájukat jobban érdekli a szakmai fejlődés, mintsem a pénz. Ez nagyon ritka a mai labdarúgásban.”

Marco Rossi a csatárkérdésre is kitért, Ádám Martin, Németh András, és az NB I góllövőlistáját 17 találattal vezető Varga Barnabásra is kitért.

„Ádám Martin nagyszerűen szerepelt az elmúlt két mérkőzésen, két gólt is szerzett, ám neki és Németh Andrásnak is több játéklehetőségre van szüksége. Varga Barnabás bemutatkozott a válogatottban, meggyőződhettünk róla, hogy ezen a szinten is képes futballozni.”

NÉZZE MEG VIDEÓN, AHOGY ROSSI MAGYARUL RENDELI KEDVENC KÁVÉJÁT

 

2023.05.29 09:19:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Harminc éve, 1993. május 29-én győztük le irányításával Írországot 4–2-re – Dublinban.

2023.05.23 19:22:44

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Búcsúzott az U17-es kontinenstornától a Belvon-csapat, pedig a továbblépéshez elég lett volna a döntetlen is.

2023.05.20 19:05:17

Magyar válogatott nemzetisport.hu

U17-es labdarúgó-válogatottunk kétgólos vereséget szenvedett, de az írek ellen még kiharcolhatjuk a továbbjutást.

2023.05.17 19:30:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Jobban kezdtek a walesiek a budapesti mérkőzésen, de remek arányban értékesítette helyzeteit a Belvon-csapat.

2023.05.16 23:16:17

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hol tart a magyar utánpótlás az európai riválisokhoz képest?