Válogatott: Éreztem, hogy „hegyeznem” kell a fejemet – Ádám Martin

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 21:54
null
Ádám Martin első gólját szerezte a válogatottban (Fotó: Szabó Miklós)
A Puskás Arénában csütörtökön játszott Magyarország–Észtország (1–0) mérkőzés után Ádám Martin, Bolla Bendegúz, Csoboth Kevin és Kalmár Zsolt nyilatkozott az M4 Sport kamerái előtt.

 

A 37. percben Vécsei Bálint remek, lapos indítását Bolla Bendegúz jobbal „felvarrta” az ötös jobb sarka elől a bal, azaz a rövid felső sarokba a labdát. Csakhogy a videobíró les miatt érvénytelenítette a találatot, amely a Grasshoppers játékosának első gólja lehetett volna a válogatottban.

„Nagyon boldog voltam, aztán meg csalódott – kezdte Bolla a meccs után. – Sokat dolgoztam már azért is, hogy helyet kapjak a kezdőcsapatban, betaláltam, de érvénytelenítették a gólomat. Elkeseredtem, viszont az a lényeg, hogy nyertünk, fontos győzelmet értünk el a bolgár meccs előtt. Összességében pozitív élmény marad, a második félidőben kevesebbet tartottuk meg a labdát, én is kevesebb passzt kaptam, de nincs ezzel semmi gond.”

A 41. percben aztán nem volt kérdés: Szoboszlai Dominik bal oldali szögletét Kalmár Zsolt jobbal a kapu elé lőtte középről, 18 méterről, Ádám Martin az ötös bal sarkáról a kapu jobb alsó sarkába fejelt, először betalálva a nemzeti együttesben.

„Nagyon vártam már ezt a gólt, sokat dolgoztam érte. Kalmár Zsoltnak jó kis lövése volt, éreztem, hogy »hegyeznem« kell a fejemet. Szóval igen, vártam ezt a gólt, örülök neki. Éreztem, hogy nem volt les, mert belógott egy védő. Úgy hiszem, jó teljesítményt nyújtottam, a csapat játéka kicsit döcögött, a szakmai stáb kielemezi a hibákat, készülünk a hétfői meccsre. Összességében erre a mérkőzésre jól lehet építkezni” – így Ádám Martin.

„Már nagyon érett a gól, sok helyzetet alakítottunk ki – vélekedett a gólról Kalmár Zsolt.Próbáltuk forgatni a játékot, jól jöttek a beadások, de az ellenfél térfelén több labdát kell szereznünk. Az év első meccse volt, alapvetően jól játszottunk, felkészültünk a hétfői mérkőzésre.”

A debütáns Csoboth Kevin így nyilatkozott: „Álmomban nem gondoltam volna, hogy ma itt leszek! Nagyon sokat tettem érte, kitartottam végig, hogy most itt játszhassak. A szurkolók pedig... Fantasztikusak voltak!”

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA BŐVEBBEN!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Észtország 1–0 (1–0)
Budapest,
Puskás Aréna, 41 000 néző. Vezette:Altmann (osztrák)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 84.), Kalmár Zs. (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., a szünetben), Kerkez – Szoboszlai (Csoboth, 76.), Ádám M. (Gazdag, 60.), Sallai (Németh A., 76.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ÉSZTORSZÁG: Hein – Paskotski, Kuusk, Baranov (Tougjas, 82.), Pikk (Reinkort, 84.) – Ojamaa (Sorga, a szünetben), Shein (Miller, a szünetben), Vassiljev (Tunjov, 64.), Käit, Sinyavskiy – Sappinen (Zenjov, a szünetben). Szövetségi kapitány: Thomas Häberli
Gólszerző: Ádám M. (41.)

EB-SELEJTEZŐK
Március 27., 20.45:
Magyarország–Bulgária
Június 17., 18.00: Montenegró–Magyarország
Június 20., 20.45: Magyarország–Litvánia
Szeptember 7., 20.45:
Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Magyarország–Szerbia
Október 17., 20.45: Litvánia–Magyarország
November 16., 20.45: Bulgária–Magyarország
November 19., 15.00: Magyarország–Montenegró

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik