U16: Bíró- és Dragóner-gól, 2-2-es döntetlen Dánia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.01. 21:16
Az őszi Eb-selejtezőkre készülő U16-os labdarúgó-válogatottunk csütörtökön délután a dánok ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen Telkiben, és 2–2-es döntetlenre végzett az összecsapáson. A magyar csapatból Bíró Bence szerzett vezetést a mérkőzés elején, majd a dánok két gólja után Dragóner Filip egyenlített a második félidőben.

„Nagyon jó dán csapat ellen játszottunk, de kicsit csalódott vagyok, mert úgy érzem, több volt a meccsben, gólra kellett volna váltanunk az emberelőnyünket – mondta a mérkőzés után Belvon Attila, a korosztályos csapat szövetségi edzője az mlsz.hu-nak. – Egy kicsit talán sokat cipeltük a labdát, kevés volt a mélységi passz, majd mikor ritmust tudtunk váltani, akkor elhibáztuk a lehetőségeket. Az pozitívum, hogy négy-öt nagy helyzetet is kialakítottunk egy jó erőkből álló ellenféllel szemben, de a befejezéseknél pontosabb játékra van szükség. El kell hinniük a játékosoknak, hogy bátor játékkal minden ellenféllel szemben győzelmi esélyük van, és akkor az ilyen meccseket jobb eredménnyel zárhatjuk.”

A magyar U16-os válogatottból hiányzott Patik Márton, akit klubja, a Red Bull Salzburg nem engedett el bajnoki miatt. A fiatal játékossal – salzburgi helyzetéről és klubváltásáról – készült NSO-interjút itt olvashatják!

A magyar és a dán U16-os válogatott szombaton 12 órakor ismét megmérkőzik egymással Telkiben.

U16-OS NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–DÁNIA 2–2
(1–1)
MAGYARORSZÁG: Demjén Patrik – Kretz Bálint, Tóth Dávid, Tóth Bence, Gergényi Bence – Vogyicska Bálint (Bíró Ákos, 69.), Tajti Mátyás (Szőke Dániel, 61.), Szabó Bence – Dragóner Filip (Herjeczki Kristóf, 62.), Bíró Bence (Czeglédy Levente, 76.), Kovács Dávid (Tömösvári Bálint, 61.). Szövetségi edző: Belvon Attila
Forrás: mlsz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik