Televízió: megvan a Puskás Öcsi és barátai című rajzfilmsorozat premierjének időpontja

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.16. 16:18
null
Május 30-tól lesz látható a Puskás Öcsi és barátai rajzfilmsorozat első évada az M2-n (Kép: Puskás Öcsi és barátai/Fb)
Hamarosan a televízióban is látható lesz a leghíresebb magyarról, Puskás Ferencről szóló rajzfilmsorozat, melynek első évadát május 30. és június 13. között 16 órás kezdéssel tűzi műsorára az M2 – közölték lapunkkal a sorozat készítői.

A Puskás Ferenc gyermekkoráról szóló rajzfilmsorozat első (pilot)részét már 2020. április 1-jén bemutatták, ám most elkészült az animáció első évada, melyet május 30. és június 13. között 16 órás kezdéssel az M2 műsorán lehet megtekinteni.

A PUSKÁS ÖCSI ÉS BARÁTAI RAJZFILMSOROZAT ELŐZETESE

A Gellár Csaba rendezésében készült rajzfilmsorozat epizódjainak alapját a még gyermek Puskás Öcsi életrajza, a vele kapcsolatos történetek, városi legendák képezik. s nem utolsósorban Kemény Kristóf író, a Nemzeti Sport korábbi munkatársa és Mayer Tamás illusztrátor közös, háromkötetes Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című mesekönyv-sorozata. Ez utóbbi adta a rajzfilm ötletét és kiindulópontját is.

A rongylabda címet viselő első epizód a kis Puskás Ferenc első focis élményeiről szól. Öcsi hétesztendős, egy évvel idősebb jó barátjával, Bozsik Cucuval szalad le a kispesti grundra. Ám a nagyok nem fogadják csak úgy be maguk közé a két leendő Aranycsapat-klasszist. Öcsi mérges lesz és szomorú, ezt látva édesapja kieszeli, hogy saját labda – egy rongylabda – kell a lurkóknak!
Az alkotók szerint Puskás Ferenc nemcsak kivételes tehetségével, hanem egyedülálló személyiségével, segítőkészségével is nagyszerű példaképként szolgálhat a mai gyerekeknek.

A film rendezője Gellár Csaba, producerei Lajos Tamás, Takó Sándor és Bederna László, szakértő-producere Szöllősi György, szakértője Kemény Kristóf. Öcsi szüleinek hangja Ónodi Eszter, illetve Magyar Attila, Öcsi – Sándor Barnabás, Cucu – Borbély Levente, Évi – Véghseő Emma.

A film gyártója a Film Positive Productions, szakmai partnere a PUSKAS.COM. A mesefilm a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik