Puskás Aréna: a labda, ami összeköt – a miniszterelnök is készül a stadionavatóra

Vágólapra másolva!
2019.11.15. 06:27
null
Este hivatalosan is felavatják a Puskás Arénát (Fotó: Dömötör Csaba)
Orbán Viktor kormányfő a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóval „köszöntötte” a Puskás Arénát.


A közösségi oldalon megosztott filmben köznapi és ismert emberek, többek között Puhl Sándor korábbi FIFA-játékvezető, Hajdú B. István kommentátor, Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya, Szász Kitti freestyle-világbajnok, Varga Judit igazságügyi miniszter, Fürjes Balázs államtitkár, Skardelli György főtervező, Csányi Sándor MLSZ-elnök és Orbán Viktor miniszterelnök látható. A szereplőket és a helyszíneket a pattogó labda köti össze.

A labdarúgó-szövetség elnöke a filmben Puskás Ferencnek dobja a labdát, a miniszterelnök pedig a Karmelita kolostor teraszán olvassa a Nemzeti Sportot, mielőtt lekezeli és továbbrúgja a felé szálló passzt.

„Hajrá, magyarok!”
– írta posztjához a kormányfő.



Este a Magyarország–Uruguay felkészülési mérkőzéssel avatják a Puskás Arénát. Egyúttal a találkozón búcsúztatják a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt.

A mérkőzésre már hetekkel korábban elkelt az összes jegy, így 65 114 néző előtt léphetnek pályára a csapatok. Ilyen sokan 33 éve nem voltak hazai futballmeccsen. Az avatóünnepségre az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin is ellátogat.

A találkozót megelőző eseményekről folyamatosan frissülő cikkünkben, itt olvashat!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 15., péntek (Puskás Aréna)
19.00: Magyarország–Uruguay (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Vezeti: Damir Skomina (Robert Vukan, Tomaz Klancnik) – szlovénok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik