H. T., I. SZ., T. J. 2020.03.03 21:47 Frissítve: 2020.03.04 07:19

NL: „Heves törökök, technikás szerbek, makacs magyarok”

Mint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott Törökországgal, Szerbiával és Oroszországgal került egy csoportba a Nemzetek Ligája 2020-as kiírásában. Így értékeltek a sorsolás után ellenfeleink szövetségi kapitányai.

 

Senol Günes török szövetségi kapitány meg szeretné nyerni a csoportot (Fotó: AFP)

 

„Fontos mérkőzések várnak ránk, jöjjön bármelyik válogatott velünk szembe, szép őszt szeretnénk produkálni. Mindhárom csapat jó együttes. Oroszország például házigazda volt a legutóbbi vébén, a szerbek és a magyarok dicső múlttal rendelkeznek. Hasznos mérkőzések lesznek ezek, tapasztalni, fejlődni, s – nem utolsósorban – győzni szeretnénk” – idézi az aspor.com Senol Günest, a törökök szövetségi kapitányát, aki hozzátette, a válogatott célja nem más, mint megnyerni a csoportot. 

 
A törökökkel, a szerbekkel és az oroszokkal egy csoportban a mieink 
Marco Rossi: Nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni
Sallai Roland: Mind a négy csapat azonos esélyekkel indul

Az orosz Szport-Ekszpressz azt írja, a 2018-as vb-házigazda a sorsoláson a „mindig heves törököket, a technikás szerbeket és a makacs magyarokat” kapta meg.

„Mindegyik csapatot le tudjuk győzni, de egyik sikerre sincs garancia. A legfőbb cél, hogy élvezze a csapat a játékot és kiharcolja a magasabb szintre jutást” – tette hozzá a lap, amely kiemeli, Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány még biztosan nem az NL-ellenfeleken töpreng, hanem a nyári Európa-bajnokságon, amelyen Dánia, Belgium és Finnország lesz a csoportellenfele.

A kapitány a vele készült interjúban azt mondta, „a törököket jól ismerjük az előző NL-kiírásból, a magyarokra emlékszünk a 2017-es összecsapásról (a Konföderációs Kupa előtt 3–0-ra győztek az oroszok – a szerző). Igaz, azóta változott a magyar csapat játéka. A szerbekkel az Eb előtt játszunk felkészülési mérkőzést, majd ott megismerjük őket.”

Ennél többet nem mondott az ellenfelekről, inkább kiemelte, hogy most az Európa-bajnokságra kell összpontosítaniuk.

A szerb sajtó egyetértett abban, hogy kemény feladat vár Ljubisa Tumbakovics kiválasztottjaira.

„Nagyon nehéz csoportba kerültünk, amelyben a három ellenfelünk közül kettő – Oroszország és Törökország – már kiharcolta a részvételt az Európa-bajnokságon, a harmadik, Magyarország, amely évről évre egyre jobban játszik. Mi most elsősorban a Norvégia elleni, mintegy húsz nap múlva sorra kerülő mérkőzésre készülünk, s majd utána foglalkozunk a Nemzetek Ligájával” – nyilatkozta a sorsolás után a szerb szövetségi kapitány, aki egy érdekességre is felhívta az újságírók figyelmét:

„Amióta önálló állam lettünk a felsorolt három válogatott egyikével sem játszottunk hivatalos mérkőzést valamelyik kupasorozat során” – mondta a szerb szövetségi kapitány.

A Blic napilap mind a három ellenfelet röviden bemutatta az olvasóinak: a magyar válogatott volt az utolsó a sorban a világranglistás helyezés alapján, de hozzátették, Magyarország nem az a válogatott, amelyet le szabad írni.

„A törököktől és az oroszoktól eltérően a magyaroknak nem sikerült egyenes ágon kiharcolniuk az Eb-n való részvételt, mivel a selejtező során csak négy győzelmet jegyeztek. A legutóbbi Európa-bajnokságon kiválóan szerepeltek, s bejutottak a legjobb tizenhat közé. A nyolcaddöntőben Belgium állította meg őket, de a csoportküzdelmek során megelőzték Portugáliát, Izlandot és Ausztriát. A magyar válogatottban a fiatalságot és a tapasztalatot ötvözik: Gulácsi Péter magabiztosan őrzi a Leipzig kapuját a Bajnokok Ligájában, a húszéves Szoboszlai Dominik pedig a legértékesebb játékosa a nemzeti együttesnek, aki a Salzburgban szerepel” – írta a Blic, amely cikkében külön kitért arra is, hogy Magyarországon nagyon sok szerb labdarúgó és edző keresi a kenyerét, így a szerb labdarúgó-válogatott szakmai stábja jól felkészülhet majd a magyarok elleni mérkőzésekre.

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3-AS CSOPORT
MAGYARORSZÁG
Törökország
Szerbia
Oroszország

A magyar válogatott mérkőzései
Szeptember 3., 20.45:
Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 9., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 12., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 14., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 17., 20.45: Magyarország–Törökország 

 

2023.01.28 08:17:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A válogatott Niessner Aladár ugyanabban a házban született, mint a nagy zeneszerző.

2023.01.26 23:09:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.01.26 22:34:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország-jelképet.

2023.01.16 22:59:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt.

2023.01.14 22:37:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kezdem a legegyszerűbbel, amikor a vetélytárs hibázik, ziccert hagy ki, későn lép közbe, elbotlik a labdában, és a balszerencsés mozdulatot a riporter kitörő örömmel köszönti, mintha a mieink érdeme lenne a másik bakija.