Labdarúgás: jövő áprilisban nyílik meg a Puskás Kiállítási Központ

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.06. 12:42
null
A régi főépületben alakítják ki a múzeumot (<strong>Fotó</strong>: Tumbász Hédi)
A kormány döntése értelmében a Terror Háza Múzeum stábja a téma szakértőivel együttműködve alakítja ki az új Puskás Arénában létrehozandó Puskás Kiállítási Központ terveit, majd meg is valósítja a kiállítást, amely jövő áprilisban nyílik meg.

 

 

„Törleszti egyik adósságát a magyar nemzet: Puskás Kiállítási Központ nyílik az új Puskás Arénában” – címmel adott ki közleményt a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

A Puskás Kiállítási Központ az egyik legismertebb magyar, a 85-szörös magyar és négyszeres spanyol válogatott, olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Bajnokcsapatok Európa Kupája-győztes Puskás Ferenc, a Nemzet Sportolója, az 1950-es évek magyar Aranycsapata kapitánya pályafutásának fog méltó emléket állítani. Az említett közalapítvány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az egyetemes futballtörténet egyik legkiválóbb sportolója, Puskás Ferenc élete és különösen sportsikerei mellett a kiállítás bemutatja majd az Aranycsapat történetét és azt a kort is, amelyben ezek a kivételes képességű labdarúgók minden idők egyik legsikeresebb csapatává váltak.

Puskás Ferencről nyílik kiállítás (Fotó: pfla.hu)
Puskás Ferencről nyílik kiállítás (Fotó: pfla.hu)

„A Puskás Kiállítási Központ 2020. áprilisában nyílik majd meg, és a 2020. júniusában a Puskás Arénában megrendezendő Európa-bajnoki mérkőzéseken már a külföldi szurkolókat is megismerteti a különleges labdarúgó életével.

Biztosak vagyunk abban, hogy a Puskás Kiállítási Központ méltó emléket állít majd minden idők egyik legnagyszerűbb sportolójának. A magyarok régi vágya, hogy hazájuk múzeumot szenteljen Puskás Öcsinek. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány munkatársai már számtalanszor bebizonyították, hogy világszínvonalú kiállításokat képesek létrehozni. A Terror Háza Múzeum – mely 2002-es megnyitása óta minden évben a leglátogatottabb öt hazai múzeum között van – állandó kiállítása és több tucatnyi időszaki tárlata, akárcsak a nagy közönségsiker arató, a Várkert Bazárban látogatható legújabb Új világ született 1914–1922 kiállítása a Közalapítvány munkatársainak elhivatott, modern szemléletű, a látogatók számára izgalmas, interaktív élményt nyújtó munkáját dicsérik. Ez az alkotói csapat hozta létre Magyarország első állandó vidéki Holokauszt kiállítását és Hódmezővásárhely 1945 utáni történetét bemutató, országos hírű múzeumát, az Emlékpontot” – áll a Közalapítvány közleményében, mely így zárul:

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány hozhatja létre a Puskás Kiállítási Központot. A Közalapítvány a kiállítás létrehozatalának munkája során a magyar és a külföldi labdarúgó-társadalom képviselői, sporttörténészek, sportújságírók és múzeumi szakemberek széles körével fog együttműködni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik