Válogatott: Legalább az olaszokat megúsztuk... – Dibusz Dénes

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 19:39
null
Dibusz Dénes és Loic Nego egyetért abban, nem könnyű a magyar csoport (Fotó: Árvai Károly)
A magyar válogatott játékosai közül Dibusz Dénes, Loic Nego és Nagy Zsolt reagált a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének sorsolására. Egyetértettek abban, hogy lehetne könnyebb csoportunk is Németországban, mint a házigazda, a skót és a svájci válogatott.

Dibusz Dénes, a válogatott kapusa, a Ferencváros játékosa: – Az első kalapból igazából mindegy volt, hogy kit kapunk, mindegyik top válogatott. Különleges, hogy újra a németekkel kerültünk össze, a legutóbbi Európa-bajnokságon és a Nemzetek Ligájában is egy csoportban voltunk velük, mind a három mérkőzésen jól helyt álltunk ellenük. Komoly nyomás alatt lépnek majd pályára az Eb-n, de vannak annyira jók, hogy megbirkózzanak ezzel, de ez mindenképpen lehetőség a számunkra. A skótokkal is játszottunk néhány évvel ezelőtt, teljesen más stílust képviselnek, masszív együttes, egyenes ágon jutottak ki az Eb-re, nem véletlenül. Svájc nem negyedik kalapos erősségű csapat, de ha választani lehetett volna ebből a kalapból, úgy voltam vele, csak ne az olaszok jöjjenek. Legalább őket megúsztuk… Egyik csapat ellen sem érzem magunkat esélytelennek.

Loic Nego, a válogatott védője, a Le Havre labdarúgója: – Nem könnyű a csoport, minden csapatnak nehéz dolga lesz… Otthon, Le Havre-ban néztem a sorsolást a családommal, mindenki izgatott volt, vajon kik lesznek a riválisaink. Közel voltunk hozzá, hogy nyitó mérkőzést játsszunk a házigazda németek ellen, ami igencsak különleges lett volna, hiszen az ilyen nagy tornák első meccsei rendre kitüntetett figyelmet kapnak. De az esélyeket illetően mindegy, kivel mikor találkozunk a csoportban. Van esélyünk jó eredményt elérni, nem félünk senkitől, alaposan felkészülünk a tornára, és Németországban mindent kiadunk magunkból.

Nagy Zsolt a válogatott védője, a Puskás Akadémia játékosa: – Lehetett volna könnyebb és nehezebb is a csoportunk. A németeknek örültem, a közelmúltban már megmutattuk, hogy tudunk jól játszani ellenük, és jó eredményt elérni. Nagy neveik vannak a keretükben, tele vannak remek futballistákkal, de az eredményeik gyengébben alakultak az utóbbi időben. Svájc legalább ilyen erős csapat, rendszeres résztvevői az ilyen nagy tornáknak, a negyedik kalapból az olaszok után leginkább őket kellett volna elkerülni. Alaposan fel kell rájuk készülni, nagyon jó csapat. A csoportban a továbbjutásra is egyértelműen esélyesek. A Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzést követően még a stadionban néztem a többiekkel a sorsolást.

Nagy Zsolt nehéz mérkőzéseket vár (Fotó: Szabó Miklós)
Nagy Zsolt nehéz mérkőzéseket vár (Fotó: Szabó Miklós)

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA AZ EB-CSOPORTKÖRÉBEN
JÚNIUS 14. – NYITÓ MÉRKŐZÉS

21.00: Németország–Skócia, München
JÚNIUS 15.
Magyarország–Svájc, Köln

JÚNIUS 19.
Németország–Magyarország, Stuttgart
Skócia–Svájc, Köln

JÚNIUS 23.
Skócia–Magyarország, Stuttgart
Svájc–Németország, Frankfurt

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik