Szoboszlai: Svájc helyett kaphattuk volna Olaszországot is, Skócia helyett pedig Hollandiát

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.04. 14:23
null
Szoboszlai Dominik számára az a legfontosabb, hogy élvezzék az Európa-bajnokságot, ne görcsöljenek miatta (Fotó: Szabó Miklós)
A Liverpool Fulham elleni 4–3-as sikere után mondta el véleményét az Európa-bajnokság csoportkörének sorsolásáról a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, aki szerint az a legfontosabb, hogy élvezzék az Eb-t, ne görcsöljenek miatta.

„Nehéz lenne leírni, mekkora eufóriát éltünk át az utolsó negyedórában, és nem mellékesen fontos lépést tettünk a céljaink eléréséért” – mondta a Liverpool Fulham elleni 4–3-as sikeréről a sportal.hu-nak Szoboszlai Dominik, akit az Európa-bajnokság csoportkörének sorsolásáról is kérdeztek.

„Lehetett volna jobb és rosszabb is, úgyhogy emeljük ki a pozitívumokat. Svájc helyett kaphattuk volna Olaszországot is, Skócia helyett pedig Hollandiát. Ez van, ezt sorsolták ki, megváltoztatni már aligha fogják, úgyhogy mostantól erre kell készülni” – fogalmazott Szoboszlai, kitérve arra is, hogy vasárnap beszélt csapattársával, a sérüléssel bajlódó skót védővel, Andrew Robertsonnal is, de azt nem árulta el, mi hangzott el közöttük.

A magyar válogatott csapatkapitánya szerint a házigazda németek elleni mérkőzést nem szabad összehasonlítani a két Nemzetek Ligája-találkozóval, hiszen a nationalelf irányítását azóta korábbi lipcsei edzője, Julian Nagelsmann vette át.

„A legfontosabb, hogy senkire, egyetlen csapattársamra sem akarok semmiféle nyomást helyezni. A cél csak az lehet, hogy álljunk bele keményen a meccsekbe, adjunk ki magunkból mindent, ami bennünk van, és ha továbbjutunk a csoportból, akkor majd elkezdhetünk készülni a nyolcaddöntőre, aztán a negyeddöntőre, és így tovább. Ha ne adj’ isten a csoportkör után véget ér számunkra az Eb, akkor pedig… Nos, erre egyelőre gondolni sem akarok” – fogalmazott a Liverpool magyar középpályása.

„A legfontosabb: élvezni kell az Eb-t, nem szabad görcsölni miatta. Tényleg nem szeretném, hogy bárki is nyomást helyezzen a magyar válogatottra, és kötelező továbbjutásról beszéljünk” – tette hozzá Szoboszlai Dominik, megjegyezve, nem a világranglista kétszázadik helyén álló válogatottak lesznek az ellenfeleink, a németeknek erős a keretük, a skótok a spanyolok és a norvégok mellett jutottak ki a tornára, Svájc pedig rendszeres résztvevője a világ- és Európa-bajnokságoknak.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-CSOPORTJÁNAK PROGRAMJA
JÚNIUS 14. – NYITÓ MÉRKŐZÉS
21.00: Németország–Skócia, München
JÚNIUS 15.
15.00: Magyarország–Svájc, Köln

JÚNIUS 19.
18.00: Németország–Magyarország, Stuttgart
21.00: Skócia–Svájc, Köln

JÚNIUS 23.
21.00: Skócia–Magyarország, Stuttgart
21.00: Svájc–Németország, Frankfurt

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT:
Németország (házigazda), Skócia, Magyarország, Svájc
B-CSOPORT:
Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia
C-CSOPORT: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia
D-CSOPORT: egy pótselejtezőről kijutó válogatott (A-ág), Hollandia,Ausztria, Franciaország
E-CSOPORT: Belgium, Szlovákia, Románia, egy pótselejtezőről kijutó válogatott (B-ág)
F-CSOPORT: Törökország, egy pótselejtezőről kijutó válogatott (C-ág), Portugália, Csehország

EB 2024, PÓTSELEJTEZŐ
A-ág csapatai:Lengyelország,Wales, Finnország, Észtország – a D-csoportba kerül a továbbjutó
B-ág csapata:
Izrael, Bosznia-Hercegovina,Izland, Ukrajna – az E-csoportba kerül a továbbjutó
C-ág csapatai: Görögország, Grúzia,Kazahsztán,Luxemburg – az F-csoportba kerül a továbbjutó

A LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG ADATBANKJA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik