U19: Vancsa Zalán megelégszik a gólpasszokkal, csak jussunk ki az Eb-re

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.03.27. 07:23
Csoportja élére ugrott a magyar U19-es labdarúgó-válogatott, miután 3–0-ra legyőzte a skótokat. Az Eb-n való részvétel így kedden a mieink és az izraeliek között dől majd el. A szombati mérkőzés után Tímár Krisztián szövetségi edző, valamint a két gólt szerző Németh Dániel, a tizenegyest kiharcoló, két gólpasszt jegyző Vancsa Zalán, és a végeredményt beállító Horváth Rajmund értékelt az NSO Tv-nek. 

„Bíztunk benne, hogy sikerül a srácoknak feloldódni, és vagányabban játszanak, mint az izraeliek ellen. Tudtuk, hogy nagyon figyelnünk kell a skótok kontráira, kontroll alatt is tartottuk az ellenfelet, míg a támadójátékban megvalósult az, amit kértünk tőlük. Bátran felvállaltuk az egy az egyeket a támadóharmadban, mertünk cselezni, helyzeteket alakítottunk ki. Németh Dániel például az ötösön belül is megcsinálta a lövőcselt. Ez az, amire állandóan sarkallom a csapatot, hogy mutassák meg, milyen egyéniségek alkotják” – mondta Tímár Krisztián az NSO Tv-nek.

Videónkban Németh Dániel és Horváth Rajmund is felidézi a góljait, Vancsa Zalánnal pedig a tizenegyest érő szituációról és a gólpasszairól beszélgetünk. A támadó elmondta, egyáltalán nem bánja, ha a törökök ellen is„csak” gólpasszig jut, ha a torna végén kijutunk az Eb-re.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
ELITKÖR
2. FORDULÓ
Magyarország–Skócia 3–0
(2–0)
Gyirmót,
Alcufer Stadion,500néző. Vezette:Faruggia (máltai)
Magyarország: Senkó – Szujó (Török, 81.), Alaxai, Debreceni Á. – Kovács M. (Horváth R., 68.), Horváth A., Simut (Bényei, 57.), Benczenleitner – Németh D. (Kerezsi, 57.), Nagy O. – Vancsa (Gera Zalán, 81.).Szövetségi edző:
Skócia: Hogarth – Devine, K. Smith (A. Awokoya-Mebude, a szünetben), Murray, Mullen – Carse (Butterfield, 67.), Mi. Craig (Ma. Craig, 67.) – L. Smith (Apter, 82.), Lowry (McKinnon, 82.), Max Johnston – A. Brooks.Szövetségi edző:Billy Stark

Gólszerző:Németh D. (31. – 11-esből, 36.), Horváth R. (74.)

A csoport másik mérkőzésén

Izrael–Törökország 3–1(D. Turgeman 32., 35., Edri 66., ill. Elmaz 42. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik