Gaál Miklós nem lepődött meg, tudta, hogy szemmel tartja őt Koeman

Vágólapra másolva!
2009.03.13. 09:06
Erwin Koeman kihirdette az Albánia és a Málta elleni világbajnoki selejtezőre készülő keretét. A szövetségi kapitány 28 játékost helyezett „riadókészültségbe” a március 28-i és április 1-jei mérkőzésekre, és csak később dönti el, kikre számít az edzőtáborban, illetve a két meccsen. A névsorban csupán két igazi meglepetés akad: az orosz Amkar Perm játékosa, Gaál Miklós először, Fehér Csaba, a NAC Breda középpályása pedig két és fél év után kapott meghívót.
Gaál Miklós (jobbra) az orosz élvonalból lehet válogatott
Fotó: Imago (archív)
Gaál Miklós (jobbra) az orosz élvonalból lehet válogatott
Gaál Miklós (jobbra) az orosz élvonalból lehet válogatott
Fotó: Imago (archív)
Gaál Miklós (jobbra) az orosz élvonalból lehet válogatott

A magyar válogatott március 28-án kulcsfontosságú vb-selejtezőn lép pályára Albániában. Erwin Koeman szövetségi kapitány a találkozón eltiltás miatt nem számíthat két védőre, Bodnár Lászlóra és Juhász Rolandra, akiknek a pótlásával kapcsolatban már hónapok óta folynak a találgatások.

A holland szakember tegnap bő kerete kihirdetésekor általános meglepetést okozott azzal, hogy Gaál Miklósnak is meghívót küldött, de az orosz élvonalban szereplő védő a Nemzeti Sportnak elmondta, számára kevésbé volt váratlan a döntés, ugyanis régóta érdeklődnek iránta a válogatottól.

„Már a nyáron, a Montenegró elleni mérkőzésen is tagja lehettem volna a keretnek. Szekeres Tamás, a válogatott menedzsere elmondta, valaki eljön megnézni a következő meccsemen, de három nap múlva súlyosan megsérültem, és semmi sem lett az egészből” – kezdte Gaál Miklós, aki 2006-ban Pécsről szerződött Portugáliába a Marítimóhoz, majd egy horvátországi kitérő után igazolt 2007-ben az Amkar Permhez.

A játékos elmondta, hogy Szekeres Tamás folyamatosan hívta, érdeklődött, hogy van, hogyan sikerült a műtét, jól megy-e a játék, majd mintegy két hete, az orosz csapat törökországi edzőtáborába elutazott Máté Csaba, a válogatott egyik edzője.

„Habár sokat beszélgettünk, az esetleges kerettagságról nem esett szó köztünk. Máté Csaba nyilván beszámolt a tapasztalatairól, amelyek aligha voltak kedvezőtlenek rám nézve, ha végül Erwin Koeman a kerettagságom mellett döntött” – fogalmazott Gaál.

A ballábas hátvéd hozzátette, véleménye szerint az orosz bajnokság Európa élvonalához tartozik, ő maga nagyon jól érzi magát Oroszországban, és a válogatott meghívó is bizonyítja, jó döntés volt, hogy a Permhez szerződött, ahol két év alatt alapemberré vált.

Albánia ellen Fehér Csaba lehet a válogatott nagy visszatérője. Az egyik legrutinosabb – az idén lesz 34 éves –, külföldön is tekintélyt szerző magyar labdarúgó, aki hosszú éveken át legfeljebb sérülés vagy eltiltás miatt hiányzott a keretből, eddig negyvenszer lépett pályára címeres mezben.

A kapitánynak – holland lévén – első kézből lehetnek információi a játékosról, hiszen Fehér Csaba félévnyi kitérőt leszámítva – 2005 tavaszát Újpesten töltötte – 2000 nyara óta holland csapatokban szerepel, jelenleg, immár másfél esztendeje, a NAC Breda kezdőcsapatának állandó tagja, így nem meglepő, hogy Erwin Koeman számít rá.

Már csak azért sem, mert Fehér több poszton is bevethető, így például remekül helyettesítheti a válogatott jobb oldaláról hiányzó Bodnár Lászlót.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE

Kapusok: Babos Gábor (NEC Nijmegen), Fülöp Márton (Sunderland), Köteles László (Diósgyőri VTK)
Hátvédek: Szélesi Zoltán (Strasbourg), Bodnár László (Red Bull Salzburg), Fehér Csaba (NAC Breda), Vanczák Vilmos (Sion), Juhász Roland (Anderlecht), Tímár Krisztián (Plymouth), Gyepes Gábor (Cardiff City), Horváth Gábor (FC Fehérvár), Vermes Krisztián (Sparta Rotterdam), Vaskó Tamás (Avellino), Gaál Miklós (Amkar Perm), Bodor Boldizsár (Roda Kerkrade)
Középpályások: Huszti Szabolcs (Zenit), Dzsudzsák Balázs (PSV), Halmosi Péter (Hull City), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Vadócz Krisztián (Osasuna), Tóth Balázs (Racing Genk), Dárdai Pál (Hertha BSC)
Csatárok: Szalai Ádám (Real Madrid Castilla), Torghelle Sándor (Augsburg), Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Priskin Tamás (Watford), Feczesin Róbert (Brescia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik