Utánpótlás: hívta a Chelsea, de ezért ment az Ajaxhoz a kispesti

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2017.02.06. 12:47
null
Schön Szabolcs: Muszáj bátornak és elszántnak lenni, ha meg akarod állni a helyedet a világban. (Fotó: mlsz.hu)
Nem akármilyen klubok hívták a 16 éves, a Budapest Honvéd labdarúgó-akadémiáján nevelkedett Schön Szabolcsot, aki a képzés miatt Hollandiát választotta. Az edzések mellett a mindennapokban a nyelvleckékkel is meg kell küzdenie.


– Valóban vitte volna a Chelsea is?

– Igen, mehettem volna Londonba is – felelte Schön Szabolcs, aki 16 éves kora ellenére felkészülési mérkőzésen már bemutatkozott a Honvéd első csapatában, és most a világhírű Ajax igazolta át. – Úgy voltam vele, az amszterdami klubnál nívósabb az utánpótlásképzés, jobban járok, ha az Ajaxot választom.

˜– Egy hónapja sincs, hogy Hollandiába költözött – megszokta már a kinti életet?
– Próbálom felvenni a ritmust. Új országba, új klubhoz, új környezetbe kerültem, és nem túlzás, a bemutatásomkor rendesen remegett a lábam. Ebédnél mutattak be leendő csapattársaimnak, a többiek ültek az asztalnál, sorban kezet ráztam velük. Aztán időm sem volt beszélgetni velük, máris vittek tovább, s megmutatták a klubépületet.

– Tinédzserként egyedül vágott neki a nagy kalandnak. Nem félt?
– Félelem nem volt bennem, inkább izgalom. Alig vártam, hogy megérkezzek Amszterdamba. Nem tagadom, az első két-három nap szokatlan volt, esténként az ágyban az járt a fejemben: hol van anya és apa? Na meg a két öcsém, akik közül az ikertestvérem a SZAC-ban, míg a fiatalabb, a nyolcéves a Honvédban futballozik. Néhány nap elteltével aztán megszoktam a hiányukat. Egyébként idekint is családnál lakom, úgynevezett nevelőszülőknél. Rendesek, mosnak, vasalnak rám, nagyon kedvesek, ráadásul közel laknak az Ajax akadémiájához, húsz perc alatt ott vagyok a pályán.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN SCHÖN BESZÉL AZ ALAPOSAN BEOSZTOTT MINDENNAPOKRÓL, A NYELVTANULÁSRÓL, HOGY HOGYAN NÉZTE KI AZ AJAX – ELOLVASHATJA A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik