Sportrádió: A tegnap nagyon rossz volt – Schäfer András

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.04.27. 20:52
null
Schäfer Andrásnak pihenést írtak elő (Fotó: Árvai Károly)
Mint beszámoltunk róla, Schäfer Andrásnál a napokban koronavírus-fertőzést mutattak ki. A Sportrádió szerda este elérte az Union Berlin magyar válogatott labdarúgóját, aki a következőképp jellemezte állapotát.

 

„Erősebb megfázást érzek, de lekopogom, az íz- és szagérzékelésem nem ment el, jelét sem tapasztalom, hogy elmenne. A tegnap nagyon rossz volt, de ma már azt mondhatom, ha teljesen nem is vagyok jól, nem vészes az állapotom” – mondta a Sportrádiónak Schäfer András, hozzátéve: egyhetes karantén vár rá, és ha a hatodik napra ütemezett tesztje negatív lesz, a hetedik napon elkezdheti az edzéseket.

„Az első pár nap tényleg a pihenésről kell, hogy szóljon, mert ez a fertőzés veszélyes tud lenni. A klubnál már tudják, milyen vagyok, ezért külön is a lelkemre kötötték, hogy ne próbáljak meg erősíteni, mozogni itthon, mert ennél a betegségnél mindenre nagyon oda kell figyelni. Aztán ha a harmadik-negyedik napon nincs tünetem, idehoznak nekem egy szobabiciklit, és végezhetem az egyéni edzésmunkát.”

Schäfer nagyon reméli, hogy a június eleji válogatott meccsekre már elfelejti az egészet, annál is inkább, mert az optimista forgatókönyv szerint már a jövő szombati, Freiburg elleni bajnoki mérkőzésen pályára léphet.

Június 4. és 14. között a magyar válogatott négy Nemzetek Ligája-mérkőzést játszik: Angliával kétszer, Olaszországgal és Németországgal egyszer-egyszer találkozik – folytatás szeptemberben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik