Sporting: Dzsudzsák pótolja a Monacóba készülő szélsőt?

Vágólapra másolva!
2015.06.30. 11:38
A portugál O Jogo napilap értesülései szerint a Sporting CP portugál labdarúgója, Carlos Mané a Monacóhoz készül, a 21 éves szélső pótlására kiszemelt játékosok között pedig megemlítik Dzsudzsák Balázst is.

A korosztályos válogatottakban rendre foglalkoztatott Mané szívesen lenne a francia bajnokságban szereplő klub játékosa. A Monaco venezuelai vezetőedzője, Leonardo Jardim is nyilatkozott róla: a tréner szakmailag és gazdaságilag is nagy potenciált lát benne. A lisszaboniak viszont nem fogadták el a franciák első, 9 millió eurós vételi ajánlatát, így az azúrpartiak klubvezetősége a közeljövőben Portugáliába utazik, hogy felgyorsítsák a tárgyalásokat. Ami nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a Sporting 25 millió eurós eladási árban gondolkodik...

De hogy jön képbe Dzsudzsák Balázs? Úgy, hogy a lap már továbbgondolta az ügyet, és szerződtette Manét Monacóba. Így viszont a Sportingnak megfelelő szintű szélsőről kell gondoskodnia. Az O Jogo cikkében a potenciális helyettesek között említik a magyar légióst, illetve moszkvai klubtársát, a szintén a Dinamo alkalmazásában lévő Mathieu Valbuenát. A 28 éves magyarnak év végén, a 30 esztendős franciának 2017 nyarán jár le a szerződése, ami a tárgyalási pozíciókat alapjaiban meghatározhatja. A transfermarkt.de nagyságrendileg azonos értéket jelöl meg mindkettőjüknél: 11, illetve 11.5 millió eurót.

Dzsudzsák neve nem ismeretlen a Sporting CP-nél, igaz, még a 2011-es elnökválasztás kapcsán dobták be az akkor még a PSV-t erősítő magyar válogatott nevét.

A játékos menedzsmentje arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy semmiféle kapcsolatfelvétel nem történt a Sportinggal – náluk és a Dinamónál sem jelentkeztek a portugálok –, így mindezt betudják az újság találgatásának. A Sporting-drukkerek szurkolói fórumán mindenesetre ma részletesen is bemutatták a magyar szélsőt, méghozzá naprakész információkkal.

Dzsudzsák nyári átigazolása visszatérő napi téma a sportsajtóban, a közelmúltban német (Hertha), olasz (Inter, Lazio) és török (Besiktas, Galatasaray, Trabzonspor) klubokkal hozták őt hírbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik