Serie B: Nagy Ádámot és két csapattársát is kiállították!

Vágólapra másolva!
2021.11.07. 22:40
null
Nagy Ádámot állították ki elsőként (Fotó: Getty Images, archív)
Meghökkentő körülmények között kapott ki 2–0-ra az olasz labdarúgó másodosztályban (Serie B) Nagy Ádám csapata, a Pisa a Cittadellától: a toszkánai együttes játékosai közül a magyar középpályást és két csapattársát is kiállította a játékvezető.

Ritkán van arra példa, hogy egy csapat több mint huszonöt percen át hármas emberhátrányban játsszon – ez is megtörtént a Cittadella és a Pisa vasárnap esti meccsén... vagy nevezzük inkább úgy: összecsapásán! Az indulatok ugyanis egy idő után forrni kezdtek a pályán.

A 39. percben Francessco Meraviglia sebesen a zsebéhez nyúlt, majd felmutatta a piros lapot az 55-szörös magyar válogatott Nagy Ádámnak, aki csúnyán odalépett utolsó emberként a kontratámadást vezető Orji Okwonkwónak.

A szünet után nem sokkal a Cittadella megszerezte a vezetést, majd a Pisából újabb játékos mehetett be az öltözőbe: Idrissa Tourét könyöklésért küldte le a játékvezető. Teltek-múltak a percek, és megint egy vendéglabdarúgó nyithatta ki a kelleténél hamarabb az öltözői zuhanyzóban a csapot: Lorenzo Lucca buktatásért a második sárga lapját nyerte el.

A fokozatosan növekvő emberhátrányból kifolyólag a Pisa igen alárendelt szerepet játszott a pályán, ám végül elkerülte a csúnya pofont: egyedül a hosszabbításban kapott még egy gólt. A furcsa körülmények között lejátszott meccsről könnyen lehet, hogy még hallunk, egy viszont már biztos: a kiállítás-sorozat szó hallatán Nagy Ádáméknak egy ideig nem egy múzeum, vagy egy művészeti galéria fog eszükbe jutni.

OLASZORSZÁG, SERIE B
12. FORDULÓ

Cittadella–Pisa 2–0
Pisa: Nagy Ádám kezdett, a 39. percben kiállították

Légiósaink további mai mérkőzéseiről itt olvashat!

NAGY KIÁLLÍTÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik