Liga 1: újabb koronavírusos esetek a Sepsinél, halasztani kell a bajnokit

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2021.02.01. 15:09
null
Halasztani kell a Sepsi bajnokiját (Fotó: Sepsi OSK)
Elhalasztották a Sepsi OSK keddi, FC Arges elleni keddi, idegenbeli mérkőzését a román élvonalban, miután újabb játékosok koronavírus-tesztje hozott pozitív eredményt, és a székelyföldi klubnak nem maradt egy csapatnyi bevethető játékosa. A hétfői tesztelésen újabb 16 pozitív esetet regisztráltak (kilenc játékos és hét más munkakörben alkalmazott személy), ezért a klub a pitesti-i találkozó elhalasztását kérte, amelyet a Profi Liga jóvá is hagyott, és február 16-át jelölte meg a találkozó új időpontjaként.

 

 

Hadnagy Attila, a Sepsi OSK ügyvezetője igazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy jelenleg több mint húsz játékos van elkülönítve, ez a szám pedig a stábtagokkal együtt már a harmincat is eléri. Leo Grozavu vezetőedző, aki a betegség súlyos formáján esett át, csak most jött ki a kórházból, és otthon lábadozik, így egy darabig még térhet vissza a csapathoz.

A Grozavut helyettesítő Ilyés Róbert másodedző szerint már a szombati, FC Voluntari elleni, 2–2-re végződő találkozó előtt is akadtak játékosok, akik rosszullétre panaszkodtak. „Még legalább két-három hét, amíg újra teljes kerettel tudunk edzeni” – nyilatkozta Ilyés, még azelőtt, hogy a pitesti-i mérkőzés halasztását kérte a Sepsi vezetése.

A szentgyörgyi csapatnak pénteken újabb bajnoki mérkőzése lenne, a Poli Iasi ellen hazai pályán, de ennek sorsáról csak csütörtökön születik döntés. A szabályzat szerint a járvány miatt minden klub csak egyszer kérhet halasztást a Liga 1-ben, ám Hadnagy Attila szerint olyan eset is előfordulhat, hogy a Közegészségügyi Hatóság nem engedélyezi a találkozó megrendezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik