DUDUCZ TIBOR (DUNASZERDAHELY) 2020.01.19 09:40 Frissítve: 2020.01.19 09:54

Légiósok: Talán túl nagy ugrás volt – Schäfer András

A tavaszra a DAC-hoz kerülő, U21-es válogatott labdarúgó, Schäfer András nehezen élte meg az elmúlt időszakot Olaszországban, és mindent megtesz,  hogy új csapatánál a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

Schäfer András a DAC mezével (Fotó: DAC)


A tavaszi szezonra kölcsönvette a DAC a Serie A-ban szereplő Genoától Schäfer Andrást, aki alig kapott játéklehetőséget Olaszországban – a genovaiaktól ugyancsak kölcsönbe távozott az ősszel a másodosztályú Chievóhoz.

 KALMÁR ZSOLT MÁR FUT
 A szombati felkészülési meccsen Schäfer András három magyar csapattársa közül egyik sem lépett pályára. Kalmár Zsolt és Vida Máté továbbra is egyéni munkát végez, Vida Kristopher pedig kisebb húzódással bajlódik. Jó hír, hogy a bokasérüléséből felépülő Kalmár már futhat, a lába jól bírja a terhelést.

„Nehéz volt ez elmúlt évem, az első fél év nem is annyira, a második mindenképpen – mondta lapunknak a húszéves középpályás. – Sok tapasztalattal gazdagodtam Olaszországban, jóval és rosszal egyaránt. Megtanultam a nyelvet, de egy évig sajnos nem játszottam. Így elsőre talán túl nagy ugrás volt a magyar bajnokságból az olaszba kerülni. Mindent megtettem, hogy játszhassak – nem sikerült, de tiszta lelkiismerettel távoztam. Nyilván nem így terveztem, de ez van, most meg kell találnom a helyes utat, még vissza lehet oda kerülni.”

A DAC már tavaly nyáron is meg akarta őt szerezni.

„Akkor úgy döntöttem, kipróbálom magam Olaszországban, most viszont az volt a célom, hogy a DAC-hoz kerüljek. Amióta sikeres a dunaszerdahelyi csapat, többen figyelik. Amikor ajánlatot kaptam a klubtól, elsősorban a menedzseremmel és a családommal egyeztettem. Itt mindenki kedvesen fogadott, a játékostársak, a vezetők és a stábtagok is. A magyarok, Vida Kristopher, Vida Máté és Kalmár Zsolt pedig külön is szólt, ha bármiben tudnak segíteni, forduljak hozzájuk. Már nagyon várom a tétmeccseket, szeretnék minél többet játszani, megtapasztalni azt a fantasztikus légkört, ami a DAC hazai fellépéseit jellemzi.”

Szombaton edzőmeccsen mutatkozott be, ami rosszul sikerült, a sárga-kékek 5–0-ra kikaptak a Brnótól a Mol Akadémián.

„Nyilván nem ilyen bemutatkozásra vágytam – mondta ennek kapcsán Schäfer András. – Nem a legerősebb csapattal álltunk ki, sok volt a fiatal a pályán. Viszont a közeg és maga a létesítmény professzionális, még az olasz első osztályban, a Genoánál sem tapasztaltam ilyet.”

2021.09.20 09:38:13

Légiósok BODNÁR ZALÁN, SOMOGYI ZSOLT

A Lipcsében csapatkapitánynak kinevezett Gulácsi Péternek voltak elődei, de nem sokan.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.