DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat) 2020.11.29 14:07 Frissítve: 2020.11.29 14:51

Légiósok: hiányoztak a szurkolók Kalmárnak a Trnava ellen

A Dunaszerdahely az év végi programjából az egyik legnehezebb meccsét nyerte meg szombaton a Spartak Trnava otthonában. A nagyszombatiak vendégeként aratott 2–0-s győzelmet követően Kalmár Zsoltnak a szurkolók miatt volt hiányérzete, és azt is sajnálta, hogy továbbra is várnia kell a tizedik bajnoki góljára.

 

Kalmár nagy szólója nem ért gólt (Fotó: Lelkes Ernő)

A DAC számára a nagyszombati City Aréna hosszú éveken keresztül bevehetetlen volt. 2014 és 2019 között tízszer játszott a Dunaszerdahely a megyei rivális otthonában és tízszer kikapott. Tavaly októberben még Peter Hyballa vezetése alatt megtört az átok. Júniustól Bernd Storck ült a DAC kispadján. Azóta a sárga – kékek Nagyszombatban kétszer léptek pályára és kétszer győztek.

„Sokat fejlődtünk az utóbbi fél évben. Szombaton is úgy léptünk pályára, hogy mi vagyunk az esélyesek, mi akarunk irányítani, és a mi akaratunk érvényesül. Így volt ez most is. Jól játszottunk, remek volt a labdabirtoklás és a mozgások, minden sikerült, ahogy gyakoroltuk. Nagyon fontos győzelmet értünk el. Csak egy valami, pontosabban  valakik hiányoztak: a fantasztikus szurkolóink. Remek lett volna velük ünnepelni a nagy riválisunk legyőzése után” – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyi csapatkapitány Kalmár Zsolt, aki szombaton nagyon az elemében volt.

„Élveztem a játékot. Sokszor volt nálam a labda, voltak lövéseim, lehetőségeim, de az a fránya tizedik gól nem akar megszületni... Megyünk tovább, aztán majd jön a gól is. A legfontosabb, hogy a csapat sikeres és nyeri a meccseket” – folytatta a magyar válogatott középpályás, aki egy hetvenméteres szólót is bemutatott a meccs vége felé közeledve.

A második félidő közepén Jedlicka kapus a saját térfele közepén, kissé jobbra helyezkedő dunaszerdahelyi 13-asnak dobra ki a labdát, aki nagy rohanásba kezdett, s az ellenfél tizenhatosáig robogott, ahol egy ember kicselezése után a második már szögletre tudott szerelni előle.

„Hát, nem lett volna rossz ilyen egyéni akcióval Diego Maradona emléke előtt. Hetvenmétert sprinteltem, az egyik játékoson keresztül átfűztem a labdát, de a következő az utolsó pillanatban beleért.. Majd legközelebb sikerül” – mosolygott a felvidéki vezér.

A táblázatban elfoglalt helyezés alapján a Trnava elleni találkozó volt Dunaszerdahelynek a novemberi – decemberi program legnehezebb meccse.

„Szerdán a Sered ellen sem lesz könnyű, mert az aranyosmaróti pálya minősége nem a legjobb. Ott a harcosság lesz a legfontosabb tényező. Mindent meg kell tennünk, hogy begyűrjük a hazaiakat és akkor három ponttal leszünk a Slovan előtt” – zárta le Kalmár Zsolt.

Az őszi szezon még négy találkozó vár a DAC-ra. Kétszer idegenben (Sered, Ruzomberok), kétszer pedig otthon (Zlaté Moravce, Senica) lép pályára.

KALMÁR SZÓLÓJA

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
15. FORDULÓ
Spartak Trnava (Nagyszombat)–DAC (Dunaszerdahely)
0–2 (E. Ramírez 56., Nicolaescu 59.)
 

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.