nemzetisport.hu 2017.08.20 20:35 Frissítve: 2017.08.21 00:30

DAC: Kalmár góllal és gólpasszal járult hozzá a bajnokveréshez

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Fortuna Liga 5. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC a bajnoki címvédő zsolnai MSK Zilinát fogadta, és remek, közönségszórakoztató játékkal aratott 4–2-es győzelmet. Vida Kristopher és Kalmár Zsolt is kezdőként lépett pályára – előbbi végig a pályán volt, míg utóbbi 69 percet kapott Marco Rossi vezetőedzőtől és góllal, gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez.

Kalmár (sárgában) csapata egyik legjobbja volt (Fotó: fcdac.sk)

 

A DAC kezdőcsapatában első alkalommal kapott helyet a tíz napja igazolt magyar válogatott középpályás, Kalmár Zsolt, és a tavasszal még a Honvédnál dolgozó Marco Rossi vezetőedző mellette Vida Kristophernek is a kezdőben adott helyet.

A címvédő ellen roppant lendületesen kezdett a Dunaszerdahely, a hazaiaknál Kalmár Zsolt szinte minden támadásban benne volt, míg a zsolnaiak nem nagyon találták a helyüket. A hazai fölénynek az első negyedóra végén lett eredménye, amikor Erik Pacinda fejesével a 16. percben sikerült a vezetést megszerezni.

A bekapott gól után a vendégek rendezni tudták a soraikat és már helyzetig is eljutottak, de a félidő utolsó negyedórája ismét a Kalmár vezette DAC rohamairól szólt – igaz, az újabb találat még nem született meg.

Fordulás után viszont nem kellett sokat várni a második szerdahelyi gólra, ráadásul a találkozó egyik legjobbja, Kalmár Zsolt szerezte, amikor Pacinda lövése után a kapusról kipattanó labdát pofozta közelről a hálóba.

Az újabb találat után a hazaiak még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak és sorra alakították ki a ziccereket, Vida Kristopher is közel járt, hogy betaláljon, ám végül a csapatkapitány, Marin Ljubicic volt, aki a DAC harmadik gólját jegyezte – Kalmár passza után lőtt 16 méterről a jobb alsóba.

Hamar érkezett azonban a válasz, a néhány perccel korábban csereként beszálló Yusuf Otubandjo szépített. A bekapott gól után Marco Rossi lecserélte Kalmárt, akit vastapssal búcsúztatott a telt házas MOL Aréna 7139 fős közönsége – és azt a lelátó népe sem sejthette, hogy Kalmár lecserélése után a látogatók vérszemet kapnak.

Pontosan ez történt ugyanis és a feléledő zsolnaiak a 78. percben Samuel Mráz szép tekerésével egy gólra csökkentették a DAC előnyét, így olyan izgalmas hajrá ígérkezett, amely nem volt benne a mérkőzésen addig látottakban.

Végül azonban újabb zsolnai gól helyett a háromperces ráadás elején Marko Divkovic hozta totális eksztázisba a hazai publikumot, amikor beállította a 4–2-es végeredményt.

Ezzel a DAC legyőzte a bajnokot és öt forduló után továbbra is veretlenül a 4. helyet foglalja el a tabellán, míg a címvédő Zsolna csak a 11. helyen áll a 12 csapatos szlovák élvonalban.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
5. FORDULÓ
FC DAC 1904–MSK Zilina 4–2
(Pacinda 15., Kalmár 48., Ljubicic 64., Divkovic 90., ill. Otubandjo 67., Mráz 78.)

2021.09.20 09:38:13

Légiósok BODNÁR ZALÁN, SOMOGYI ZSOLT

A Lipcsében csapatkapitánynak kinevezett Gulácsi Péternek voltak elődei, de nem sokan.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.