DAC: Fogalmam sincs, hol fertőződhettem meg – Schäfer

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.12.15. 08:38
null
Schäfer Andrásnak (26) egyelőre álom, hogy labdába rúg (Fotó: DAC)
Idei utolsó mérkőzésén, a Senica ellen javítana Bernd Storck csapata, a DAC, amely legutóbbi három bajnokiján csak egy pontot szerzett – Schäfer András csak otthonról szurkolhat a dunaszerdahelyi labdarúgócsapatnak.

 

Nincs jó passzban a tabella második helyén álló DAC, a legutóbbi három bajnokiján csak egyetlen pontot szerzett, kedden az idei utolsó meccsén, a Senica ellen igyekszik javítani. Nagyon sok a sérült a dunaszerdahelyi keretben, ráadásul Matús Malynak és Schäfer Andrásnak a múlt héten pozitív lett a koronavírustesztje.

„Fogalmam sincs, hogy hol fertőződhettem meg   – mondta a Nemzeti Sportnak a négyszeres válogatott Schäfer András. – Teljes mértékben betartottam minden előírást, a klubnál is mindent elkövetnek, hogy ne kapjuk el a vírust, rendszeresen tesztelnek minket. Csak az edzéseket látogattam, a szabadidőmet pedig a lakásomban töltöttem.”

Honfitársunk múlt csütörtökön együtt edzett a társaival. A sprintek után nyomást érzett a tüdejében, sőt szédült is, ám úgy gondolta, hogy a bölcsességfoga miatt érez gyengeséget.

„Az edzés után leteszteltek   – mondta a 21 éves középpályás.  – Amikor kiderült, hogy pozitív az eredmény, rögtön karanténba vonultam. Belázasodtam, nehezebben vettem a levegőt, levert voltam. Nem voltak ezek kellemes napok. Most már jobban érzem magam, nincs hőemelkedésem sem. Huszadikán telik le a karantén.”

Így nem tudott ott lenni legutóbb Rózsahegyen, de a televízióban nézte a DAC 1–1-es döntetlenre végződő meccsét, és még kedd délután is csak a képernyő előtt tud szurkolni a csapatának. A DAC ellenfele a Senica lesz, amely hazai pályán a leggyengébb a Fortuna Ligában, idegenben azonban a negyedik legjobb.

„Mindenképpen győznünk kell, hogy jobb hangulatban mehessünk szabadságra    – jelentette ki Schäfer András. – Mindenki tisztában van vele, milyen helyzetben vagyunk. Nagyon bízom a srácokban és Bernd Storck vezetőedzőben, hogy három ponttal zárjuk az évet.”

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
18. FORDULÓ
16.00:
DAC (Dunaszerdahely)–Senica (Szenice) – élőben az NSO-n!
Az élcsoport:   1. Slovan Bratislava 41 pont, 2. DAC 36, 3. Zilina 30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik