P. K.
2023.02.02 10:43 Frissítve: 2023.02.02 11:05

Átigazolás: a Fiorentina magyarja Olaszországon belül váltott

Az olasz harmadosztályban, a Serie C-ben szereplő Cesena labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a téli átigazolási időszak hajrájában három utánpótláskorú játékost is szerződtetett, köztük a 18 éves magyar csatárt, Dénes Adriánt az élvonalbeli Fiorentina tartalékcsapatából.

Dénes Adrián (középen) a Cesenához került kölcsönbe (Fotó: cesenafc.com)

 

A Serie C-ben feljutásért harcoló, a tabellán 2. helyen álló Cesena szerdán összegezte a honlapján a január 31-én zárult átigazolási időszak hajrájában történt változásokat keretében, és bejelentette, hogy Dénes Adriánt is szerződtette a Fiorentinától. A Nemzeti Sport értesülései szerint a 18 éves csatár nyárig kölcsönbe kerül a Cesena Primavera-csapatához, amely ugyancsak az olasz tartalékbajnokság első osztályában szerepel.  

Dénes 2021 nyarán szerződött a Fiorentinához a Budapest Honvéd utánpótlásából. Ebben az idényben öt meccsen szerepelt az olasz élvonalbeli klub Primavera-csapatában, vagyis tartalékegyüttesében, az előzőben pedig 28 tétmeccsen játszott az U18-as gárdában, öt gólt és egy gólpasszt jegyzett.

„Mindenképpen szerettük volna, hogy kölcsönadják, mert az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséget kapott. Az volt a cél, hogy Olaszországban maradjon. Két Primavera-csapat is érdeklődött, a Cesena volt konkrétabb, és mivel lehetőséget látunk arra is, hogy a klub felnőttcsapatában is bemutatkozzon, ezért döntött emellett” – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a csatár menedzsere, Fabók Dávid.   

 

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.