Átigazolás: a Fiorentina magyarja Olaszországon belül váltott

Vágólapra másolva!
2023.02.02. 10:43
null
Dénes Adrián (középen) a Cesenához került kölcsönbe (Fotó: cesenafc.com)
Az olasz harmadosztályban, a Serie C-ben szereplő Cesena labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a téli átigazolási időszak hajrájában három utánpótláskorú játékost is szerződtetett, köztük a 18 éves magyar csatárt, Dénes Adriánt az élvonalbeli Fiorentina tartalékcsapatából.

 

A Serie C-ben feljutásért harcoló, a tabellán 2. helyen álló Cesena szerdán összegezte a honlapján a január 31-én zárult átigazolási időszak hajrájában történt változásokat keretében, és bejelentette, hogy Dénes Adriánt is szerződtette a Fiorentinától. A Nemzeti Sport értesülései szerint a 18 éves csatár nyárig kölcsönbe kerül a Cesena Primavera-csapatához, amely ugyancsak az olasz tartalékbajnokság első osztályában szerepel.

Dénes 2021 nyarán szerződött a Fiorentinához a Budapest Honvéd utánpótlásából. Ebben az idényben öt meccsen szerepelt az olasz élvonalbeli klub Primavera-csapatában, vagyis tartalékegyüttesében, az előzőben pedig 28 tétmeccsen játszott az U18-as gárdában, öt gólt és egy gólpasszt jegyzett.

„Mindenképpen szerettük volna, hogy kölcsönadják, mert az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséget kapott. Az volt a cél, hogy Olaszországban maradjon. Két Primavera-csapat is érdeklődött, a Cesena volt konkrétabb, és mivel lehetőséget látunk arra is, hogy a klub felnőttcsapatában is bemutatkozzon, ezért döntött emellett” – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a csatár menedzsere, Fabók Dávid.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik