Hertha: ifjabb Dárdai Pál gólt szerzett, de édesapja vereséggel búcsúzott – videó

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 17:42
Vereséggel zárult Dárdai Pál harmadik vezetőedzői időszaka a Herthánál (Fotó: Hertha BSC, archív)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a Hertha 2–1-re kikapott az Osnabrück vendégeként, így Dárdai Pál harmadik vezetőedzői korszaka vereséggel fejeződött be a berlinieknél, pedig ifjabb Dárdai Pál révén az 5. percben még a vendégek vezettek.

 

A Hertha BSC az 5. percben megszerezte a vezetést Osnabrückben: Fabian Reese beadását Haris Tabakovic fejelte le az érkező ifjabb Dárdai Pál elé, aki hat méterről jobbal a hálóba továbbított. A válogatott Eb-keretéből kimaradó középpályásnak idénybeli 23. bajnoki meccsén ez volt a 7. gólja, négy gólpassz mellett, s így fejezte be az idényt, hiszen vasárnap már az utolsó, 34. fordulót rendezték a 2. Bundesligában. Az Eb-keretbe bekerülő öccse, Dárdai Márton kezdőként egy félidőt játszott a meccsen.

A Hertha a korai vezetés ellenére 2–1-es vereséget szenvedett, az Osnabrück ugyanis már a szünet előtt egyenlített, a 76. percben pedig fordított is. Ez pedig azt jelenti, hogy idősebb Dárdai Pál harmadik vezetőedzői időszaka vereséggel zárult a Herthánál, amely a 9. helyen fejezte be az idényt, és szombaton bejelentette: a magyar szakember nem folytatja vezetőedzői munkáját a következő idényben.

Az már korábban eldőlt, hogy a német másodosztályból a St. Pauli és a Holstein Kiel jut fel az első osztályba, a harmadik Düsseldorf pedig osztályozót játszik majd az élvonalbeli tabella 16. helyén végző Bochummal.

NÉMETORSZÁG
2. Bundesliga, 34. forduló
Osnabrück–Hertha BSC 2–1
Hertha: ifj. Dárdai Pál kezdett, az 5. percben gólt szerzett, a 73. percben lecserélték; Dárdai Márton kezdett, a szünetben lecserélték; Dárdai Bencét nem nevezték.
Hamburg–Nürnberg 4–1
Hamburg: Németh András a kispadon ült.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik