MLS: Németh Krisztián visszatér Amerikába – hivatalos

S. ZS./CS. M.S. ZS./CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.05. 20:43
null
Németh Krisztián visszatér az MLS-be (Fotó: Tumbász Hédi)
A Sporting Kansas és a New England Revolution után egy harmadik amerikai csapat is szerződtette Németh Krisztiánt: hétfőn a Keleti-konferencia listavezetője, a Columbus Crew tagja lett fél plusz egy évre a 31 éves, 37-szeres válogatott támadó.

A legutóbb a Dunaszerdahelyről sérülten kényszerűen távozó Németh Krisztián egyfelől teljes gyógyulására összepontosított, másrészt a rövid DAC-korszak után tovább kellett lépnie. És ismét átkelt az óceánon.

„Nyilván számított, hogy ismerem a közeget, tudom, hova érkezem, milyen a bajnokság – mondta lapunknak Németh Krisztián. – A jelek szerint még nem zárult le az amerikai történetem, még van feladatom itt. A kapcsolatom a Columbusszal nem új keletű, már akkor keresett Caleb Porter vezetőedző, amikor kiderült, nem maradok Kansasben, de akkor nem jött össze a váltás, pedig rengeteget beszéltünk. Amerikai pályafutásom legszebb gólját a Portland ellen szereztem, amelynek akkor Caleb Porter volt a vezetőedzője, így tehát van közös múltunk. Aki ismer, pontosan tudja, döntő jelentőségű, hogy olyan edzővel dolgozzak, aki támogat, bízik bennem. Büszke vagyok rá, hogy Amerikában sikerült nevet szereznem, emlékeztek rám, és nagy tervekkel jöttem vissza az Egyesült Államokba. Tudom, hova érkezem, jól ismerem a ligát, nagyon motivált vagyok, szeretném bebizonyítani, van bennem annyi, hogy kulcsembere legyek egy sikeréhes csapatnak. Már meg is érkeztem Columbusba, néhány nap karantén vár rám, de már alig várom a közös munka kezdetét. Jó állapotban érkeztem az Államokba, végig edzésben voltam, amiért hálás vagyok a III. ker. TVE-nek, amely segített nekem ebben a nehéz időszakban. Most már csak előre tekintek, és izgatottan várom, hogy ismét pályára lépjek az MLS-ben.”

„Nagyjából egy hónapja képviselem Némót, mindig jóban voltunk, nagyon szurkoltam neki, immár hivatalosan is feladatom, hogy sikeres és elégedett legyen” – árulta el Filipovics Vladan, Németh Krisztián ügynöke a játékost képviselő F-group menedzserirodának.

„Bevallom, mint menedzser, nem volt nehéz dolgom, hogy Amerikába kerüljön, hiszen többször letette már névjegyét az USA-ban, mindenki tudja a tengerentúlon, hogy mire képes. Tudom, hogy van benne még bizonyítási vágy, ezért is döntött a visszatérés mellett, hiába voltak európai érdeklődői. A Columbusnak komoly tervei vannak hatalmas szurkolói bázissal, az attraktív támadófutball pedig biztosan fekszik majd Krisztiánnak. A lényeg, hogy újra játékba lendüljön, kezdje rugdosni a gólokat, és akkor szép időszak vár majd még ránk közösen.”

Jelenleg a Columbus Crew az MLS listavezetője, 31 pontjánál egyik együttes sem gyűjtött többet, legeredményesebb játékosa Gyasi Zardes, aki a csapat huszonöt góljából tízet vállalt. Németh Krisztián 2014-ben szerződött először az Egyesült Államokba, a Sporting Kansas játékosa volt, másfél éves katari kitérőt követően 2017 augusztusában a New England Revolution igazolta le, majd egy évvel később, 2018 nyarán visszatért Kansasbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik