Légiósok: Csodálatos lenne, ha az első évben gólkirály lennék – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.13. 09:02
null
Nikolics tudja, milyen érzés gólkirálynak lenni (Fotó: mlssoccer.com)
Nagyon kedveli jelenlegi helyzetét Nikolics Nemanja, a Chicago Fire labdarúgócsapatának magyar válogatott csatára, hiszen klubja a Keleti főcsoport 4. helyén áll, biztos playoffrésztvevő, míg ő maga 21 találatával vezeti az MLS góllövőlistáját.
Az MLS eddigi legeredményesebb gólkirályai
27 gól: Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes, 2012) és Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls, 2014)
24 gól: Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls, 2016)
22 gól: Camilo Sanvezzo (Vancouver Whitecaps, 2013) és Sebastian Giovinco (Toronto FC, 2015)
20 gól: Luciano Emilio (D. C. United, 2007) és Landon Donovan (Los Angeles Galaxy, 2008)

„Rossz dolog, amikor azt kell nézned, ki van előtted a rangsorban, figyelemmel kell kísérned a meccsét, majd a saját mérkőzésedre is koncentrálni. Most az élen állok, azaz minden az én kezemben van. Legközelebb vasárnap a Philadelphia Union ellen játszunk, és mint mindig, ezúttal is megpróbálok gólt szerezni. Szeretnék gólkirály lenni, csodálatos lenne, ha első évemben elnyerhetném a címet” – nyilatkozta az MLS hivatalos honlapján.

Nikolics rekorddöntő ütemben kezdte meg a bajnokságot, az első 18 mérkőzésén 16 találatig jutott, de aztán kilenc fordulón át gólképtelennek bizonyult. Így a riválisok utolérték, jelenleg 20 góllal Diego Valeri (Portland) és David Villa (New York City FC), 19-cel pedig Josef Martínez (Atlanta United) követi.

„Néhányan megérdemelnék a gólkirályi címet, a verseny igencsak szoros” – mondta, hozzátéve, ez a küzdelem azért nem lenne ugyanaz a Fire sikeressége nélkül.

„A csatárok a góljaikból élnek, és a végén mindenki azt nézi, ki volt a legjobb a ligában. Néhányszor nyertem már ilyen címet, tudom, milyen jó érzés, és milyen büszkeség tölt el olyankor” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik