Légiósok: Elsőre a neveket sem könnyű megjegyezni - Vanczák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 16:40
Óriási átalakuláson megy keresztül a svájci Sion labdarúgócsapata, hiszen az együtteshez nyolc játékos érkezett a nyáron (plusz heten felkerültek a második csapattól), miközben tizenhatan is távoztak. A nehézségekről a csapatkapitány, Vanczák Vilmos, a sioniak egyik „őskövülete” beszélt a Le Matin című lapnak.

„Nagyon fontos, hogy az újakból azonnal kialakuljon egy egységes közösség. Sokat beszélgettünk, hogy ez megvalósuljon, és természetesen ez az edző óhaja is, ám elsőre mindenki nevét sem volt könnyű megjegyezni” – mondta a védő, aki 2007 óta tagja a dél-svájci csapatnak.

Az elmúlt szezon rendkívül viszontagságos volt a Sion számára, ezért Vanczák szerint mihamarabb el kell felejteniük az akkor történteket. „Lapoznunk kell, akkor több klán is volt az öltözőben. Most, ha probléma van, beszélünk egymással. Az újonnan érkezőknek is segíteniük kell benne, hogy megtaláljuk a közös irányt. Immár figyelmen kívül hagyhatjuk a múltat, és a jövőre fókuszálhatunk” – nyilatkozta Vanczák Vilmos.

A 2013–2014-es svájci bajnokság a következő hétvégén kezdődik, az elmúlt szezonban 6. Sion az első fordulóban a Young Boys otthonába látogat Bernbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik