nemzetisport.hu
2017.03.29 12:40 Frissítve: 2017.03.30 10:50

NB III: 265 millió forintból újul meg a stadion

A labdarúgó NB III Keleti csoportjában 13. helyen álló Putnok FC „albérletben”, Múcsonyban játssza a hazai mérkőzéseit, mert megkezdődtek a felújítási munkálatok a Várady Béla Sportközpontban.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a stadionfelújítási tartalékkeretéből biztosított 265 millió forintot a putnoki létesítmény fejlesztésére. Az NB III-as együttes erre a néhány hónapra kénytelen albérletbe vonulni, a felnőttmérkőzéseket a tavaszi idényben a múcsonyi pályán rendezi meg – számolt be róla a boon.hu.

„A beruházás egyik legfontosabb szegmense a küzdőteret érinti, amelyet nagyobb méretűre bővítenek, dréncsövekkel és automata locsolóberendezéssel látnak el – mondta Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. – A kapuk könnyedén cserélhetőek lesznek, és labdafogó hálóval is ellátják a pályát. Ugyancsak lényeges, hogy a vasút felőli, déli lelátórész teljes egészében megújul. Nyolcszáz ülőhelyet alakítanak ki ezen az oldalon, amely végig fedett lesz, tehát a drukkerek rossz időben sem áznak meg.”

„Nagyon örülök, hogy már megkezdődött a munka, amely előreláthatólag augusztusban befejeződik – folytatta Putnok polgármestere. – Már szedik fel a pályát, ötvencentis talajcsere történik ezekben a hetekben. A dréncsőrendszernek köszönhetően az esővíz sem vész kárba, a locsolásnál újra tudjuk hasznosítani. A bontásra ítélt lelátórésznél is dolgoznak, majd elkezdik a villanyvilágítás kiépítését is. A város életében ez egy nagyon fontos, kiemelt beruházás, amely elismerése, visszacsatolása annak a sportbarát szemléletnek, amit hosszú évek óta folytatunk Putnokon.”

„Az utánpótlásközpontunkban is rengeteg még a teendő, ezért várható volt, hogy az MLSZ nem hagyja jóvá, hogy ott bonyolítsuk le a hazai meccseinket. Kerítéseket, lelátókat, védőhálókat, illemhelyeket kell építeni, párhuzamosan mindkét helyszínen gőzerővel dolgoznak. Ez most egy néhány hónapos átmeneti időszak, ősztől azonban minden visszaáll a régi kerékvágásba, méghozzá sokkal jobb körülmények között” – tette hozzá Tamás Barnabás, aki azt is elárulta, az elavult beléptetési rendszeren változtatnak, közvetítésre alkalmas sajtóhelyeket alakítanak ki, a VIP-vendégek kiszolgálásán javítanak, elkülönítik a hazai és vendégszektorokat, megjavítják a kerítést és növelik a parkolóhelyek számát.2022.09.30 16:07:28

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Gól nélküli döntetlennel ért véget a Győr borsodi vendégjátéka.

2022.10.01 23:00:40

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Szakály Attila góljára hárommal válaszoltak a hazaiak, így a Siófok több mint 13 éve nyeretlen Ajkán.

2022.10.01 23:11:51

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A sokáig izgalmaktól mentes összecsapás végén a PMFC továbbra is őrzi egyedüli veretlenségét az NB II-ben.

2022.10.01 23:26:00

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Két büntető után egy távoli lövés döntött a Tisza-partiak javára a Budafok ellen.

2022.10.01 23:32:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Megszakadt az MTK hazai hibátlan sorozata, remek helyzetkihasználással elvitte a három pontot a Csákvár a Hungária körútról.