F. B. 2021.02.25 15:35 Frissítve: 2021.11.29 12:53

NB II: féléves kihagyás vár a korábbi válogatott védőre

Előreláthatólag fél év kihagyás vár a Haladás labdarúgócsapatának hátvédjére, Devecseri Szilárdra, aki a szerdai, Kisvárda elleni Magyar Kupa-mérkőzésen Achilles-ín szakadást szenvedett, míg a középpályás Csilus Tamásnak a combizma szakadt el – számolt be róla a klub honlapja.

Devecseri Szilárd megsérült (Fotó: Unger Tamás, Vas Népe)


Vezéráldozatokkal járt a Szombathelyi Haladás szerdai, Kisvárda elleni Magyar Kupa-mérkőzése. Az 1–0-ra elveszített találkozó 66. percében Devecseri Szilárdot, tíz perccel később Csilus Tamást kellett sérülés miatt lecserélni. Előbbi járt rosszabbul, a korábbi háromszoros válogatott futballista bal lábában elszakadt az Achilles-ín, így körülbelül féléves kihagyás vár rá.

Egy jobb oldali szabadrúgás jött a kapu elé, sikerült elfejelnem a berobbanó támadó elől a labdát, aki viszont – már nem emlékszem pontosan – vagy megrúgott, vagy rám lépett, ahogy földre értem – mondta a haladas.hu-n a 31 éves Devecseri Szilárd. – Hozzáteszem, nem szándékos mozdulat volt a részéről, nagy volt a tumultus, mindketten a labdát figyeltük. Óriási, tompa fájdalmat éreztem, és amikor megpróbáltam levenni a cipőm, láttam, hogy lötyög a bal lábam – tudtam, nagy baj van. Jött a masszőr és az orvos, csak annyit kérdeztek: öltöző vagy kórház? Mivel utóbbi mellett döntöttem, mentővel bevittek. Megröntgeneztek, majd a felvétel láttán toltak is a műtőbe, elszakadt ugyanis az Achilles-ínam. A műtét rendben ment, éjszaka viszont egy szemhunyásnyit sem aludtam. Mikor reggel óvatosan felálltam – rá persze nem állhatok –, ordítani tudtam volna a fájdalomtól. Csütörtök délelőtt aztán hazaengedtek. A rehabilitáció három-négy hónap, utána kezdhetek el mozogni, az orvosok szerint szeptemberben futballozhatok újra. Remélem, kicsit túloztak, és hamarabb visszatérhetek.”

Csilus Tamásnak a jobb combjában szakadt el az izom, a szakadás nagyságától függően kettő-hat hétig nem futballozhat.

Debreceni ívelt a védők mögé egy labdát, úgy éreztem, érdemes rástartolnom, de ahogy elindultam, pukkant egyet a combom és beszúrt – ecsetelte a 25 éves labdarúgó. – Bíztam benne, hogy nincs szakadás, hanem csak húzódás, de mivel nem tudtam folytatni a játékot, cserét kértem. Noha még nem voltam ultrahangon, a tünetek alapján szinte biztos, hogy szakadás van. Korábban már szakadt el a combizmom, tudom, hogy milyen. Sétálni ugyan tudok, de egy-egy lépésnél belenyilall a fájdalom. A napokban megvizsgálnak, de addig is elkezdtem a gyógytornát, emellett kezelik a combomat. Ha kis szakadásom van, akkor kettő-négy, ha nagyobb, akkor négy-hat hét kihagyás vár rám. Egy sérülés sosem jön jól, most meg pláne nem, amikor kétszer kikaptunk – remélem, mihamarabb újra a csapat rendelkezésére tudok állni.”

2022.05.13 19:20:37

Labdarúgó NB II S. L.

Romanek János együttese hátrányból tudta megnyerni a rendkívül fontos idegenbeli mérkőzését.

2022.05.13 19:20:37

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Hiába játszott nyolcvan percen keresztül jól a Csákvár, a Soroksár a hajrában bebiztosította győzelmét.

2022.05.13 19:20:37

Labdarúgó NB II LENDVAI MARTIN

Magabiztos játékkal múlta felül a Budafok a Békéscsabát, amelynek sorsa az utolsó fordulóban dől el.

2022.05.13 19:20:37

Labdarúgó NB II KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az első félidőben Birtalan szerzett vezetést a hazaiaknak, a másodikban Barczi zárta le a meccs érdemi részét.

2022.05.13 19:20:37

Labdarúgó NB II MÁDI JÓZSEF

Már biztos, hogy a Tisza-parti együttes a negyedik helyen zárja a bajnokságot.