F. B. 2021.02.25 15:35 Frissítve: 2021.02.25 16:08

NB II: féléves kihagyás vár a korábbi válogatott védőre

Előreláthatólag fél év kihagyás vár a Haladás labdarúgócsapatának hátvédjére, Devecseri Szilárdra, aki a szerdai, Kisvárda elleni Magyar Kupa-mérkőzésen Achilles-ín szakadást szenvedett, míg a középpályás Csilus Tamásnak a combizma szakadt el – számolt be róla a klub honlapja.

Devecseri Szilárd megsérült (Fotó: Unger Tamás, Vas Népe)






Vezéráldozatokkal járt a Szombathelyi Haladás szerdai, Kisvárda elleni Magyar Kupa-mérkőzése. Az 1–0-ra elveszített találkozó 66. percében Devecseri Szilárdot, tíz perccel később Csilus Tamást kellett sérülés miatt lecserélni. Előbbi járt rosszabbul, a korábbi háromszoros válogatott futballista bal lábában elszakadt az Achilles-ín, így körülbelül féléves kihagyás vár rá.

Egy jobb oldali szabadrúgás jött a kapu elé, sikerült elfejelnem a berobbanó támadó elől a labdát, aki viszont – már nem emlékszem pontosan – vagy megrúgott, vagy rám lépett, ahogy földre értem – mondta a haladas.hu-n a 31 éves Devecseri Szilárd. – Hozzáteszem, nem szándékos mozdulat volt a részéről, nagy volt a tumultus, mindketten a labdát figyeltük. Óriási, tompa fájdalmat éreztem, és amikor megpróbáltam levenni a cipőm, láttam, hogy lötyög a bal lábam – tudtam, nagy baj van. Jött a masszőr és az orvos, csak annyit kérdeztek: öltöző vagy kórház? Mivel utóbbi mellett döntöttem, mentővel bevittek. Megröntgeneztek, majd a felvétel láttán toltak is a műtőbe, elszakadt ugyanis az Achilles-ínam. A műtét rendben ment, éjszaka viszont egy szemhunyásnyit sem aludtam. Mikor reggel óvatosan felálltam – rá persze nem állhatok –, ordítani tudtam volna a fájdalomtól. Csütörtök délelőtt aztán hazaengedtek. A rehabilitáció három-négy hónap, utána kezdhetek el mozogni, az orvosok szerint szeptemberben futballozhatok újra. Remélem, kicsit túloztak, és hamarabb visszatérhetek.”

Csilus Tamásnak a jobb combjában szakadt el az izom, a szakadás nagyságától függően kettő-hat hétig nem futballozhat.

Debreceni ívelt a védők mögé egy labdát, úgy éreztem, érdemes rástartolnom, de ahogy elindultam, pukkant egyet a combom és beszúrt – ecsetelte a 25 éves labdarúgó. – Bíztam benne, hogy nincs szakadás, hanem csak húzódás, de mivel nem tudtam folytatni a játékot, cserét kértem. Noha még nem voltam ultrahangon, a tünetek alapján szinte biztos, hogy szakadás van. Korábban már szakadt el a combizmom, tudom, hogy milyen. Sétálni ugyan tudok, de egy-egy lépésnél belenyilall a fájdalom. A napokban megvizsgálnak, de addig is elkezdtem a gyógytornát, emellett kezelik a combomat. Ha kis szakadásom van, akkor kettő-négy, ha nagyobb, akkor négy-hat hét kihagyás vár rám. Egy sérülés sosem jön jól, most meg pláne nem, amikor kétszer kikaptunk – remélem, mihamarabb újra a csapat rendelkezésére tudok állni.”

2021.04.22 23:18:15

Labdarúgó NB II THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Valamennyi klub szeretne azonnal visszajutni az NB I-be.

2021.04.18 11:53:33

Labdarúgó NB II BÁBICS NORBERT

Összesen hat gólt esett az esőben lejátszott mérkőzésen, így a Loki megerősítette második helyét.

2021.04.18 13:36:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Győrben győzött a Loki, Soroksáron nyert a Gyirmót • Szentlőrinci siker Csákváron • Villantak a piros lapok.

2021.04.16 21:17:56

Labdarúgó NB II BERECZKY BENCE

Görgényi Dávid gólja döntött, három ponttal távozott az Ajka Debrecenből.

2021.04.16 21:17:56

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

Első félidei játékának, a másodikban pedig Rados kapusnak köszönheti győzelmét a listavezető fővárosi együttes.