Játékossors: Sidibe magyar állampolgár lehet, 40 évesen játszhat az NB II-ben

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 13:58
null
Sidibe Ibrahima újra a DEAC-ot erősítheti (Fotó: Matey István/Hajdú-bihari Napló)
A 40 éves Sidibe Ibrahima magyar állampolgár lehet, amely után hamarosan pályára léphet a labdarúgó NB II újoncánál, a Debreceni EAC-ban, amely újfent leigazolta őt – tudta meg a Nemzeti Sport Online.


Nyáron elhagyta a labdarúgó NB II-be frissen feljutó Debreceni EAC-ot Sidibe Ibrahima. A 40 éves szenegáli támadó a nyár elején nem rendelkezett magyar állampolgársággal, így a klub a szabályok értelmében nem szerepeltetheti a másodosztályban – pontosabban, ha pályára lép bajnoki meccsen, akkor a klub elesik a központi bevételektől.

Sidibe a nyáron nem talált magának új csapatot, de folyamatosan edzett. A Magyar Labdarúgó-szövetség adatbankja szerint aztán a DEAC szeptember 22-én újfent leigazolta – a klub sajtóosztályától kapott információ szerint ennek oka az, hogy Sidibe a közeljövőben várhatóan megkapja a magyar állampolgárságot, így pedig már játszhat az NB II-ben. A honosítási folyamat azonban még húzódik, emiatt egyelőre nem lépett pályára régi-új együttesében a 2020–2021-es idényben.

Sidibe Ibrahima 2005 nyarán költözött először Magyarországra, két és fél évet töltött el Debrecenben, mielőtt a belga Sint-Truidenhez igazolt. Belgiumban ezt követően a Beerschotnál és a Westerlónál is futballozott, 2012-ben azonban visszatért a Lokihoz, majd 2016 nyarán a belga harmadosztályú KSK Hasselthez szerződött. Onnan jött vissza 2018 tavaszán Magyarországra, az akkor még NB III-as DEAC-ba, ahol összesen 51 hivatalos mérkőzésen 22 gólt szerzett.

A támadó a DVSC-vel kétszer magyar bajnoki címet, egyszer Magyar Kupa-, valamint háromszor Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett, debreceni éveiben a közönség nagy kedvence volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik