Hírbe hozták a Vidivel is - külföldi karrier az NB II-ből?

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2013.01.25. 12:57
null
Fótyik Dominik a levegő ura – remek fejjátékáról is ismert a fejvédőben játszó barcikai védő (Fotó: Róth Zoltán)
Az NB II 2012–2013-as szezonjának egyik felfedezettje a Kazincbarcikánál (Keleti csoport) kölcsönben szereplő Fótyik Dominik, aki kőkemény futballjával több élvonalbeli csapat figyelmét is felkeltette.

A Kazincbarcika az NB II Keleti csoportjában az őszi idényt követően csak a tizenharmadik helyen áll, azonban ez a legkevésbé Fótyik Dominikon múlt, aki az együttes legjobbja volt a bajnokság első felében.

A 22 esztendős, érsekújvári születésű, apai ágon magyar származású, de magát szlováknak valló belső védő a nyáron Zsolnáról, az MSK Zilináról kölcsönbe érkezett a barcikaiakhoz és egyetlen mérkőzést kivéve – amikor öt sárga lap begyűjtése miatt pihenni kényszerült – végigjátszotta az őszt, sőt hátvéd létére a tizennégy találkozón két gólt is szerzett.

„Nagyon hamar sikerült beilleszkednem a csapatba, és igaz ez a magyar labdarúgásra is – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Fótyik, aki a Chelsea-kapus Petr Cechhez hasonlóan egy korábbi sérülését követően fejvédőben játszik. – A társak elfogadtak, nagyszerű a hangulat és szeretek a KBSC-ben futballozni. Én is úgy érzem, hogy jó teljesítményt nyújtottam az ősszel, és kellemes meglepetést szereztem a klubnak is.”

„Ezt talán alátámasztja, hogy a mérkőzések végén az ellenfelek részéről többen is gratuláltak a teljesítményemhez. Sokat számított persze, hogy végre a saját posztomon, belső védőként bizonyíthattam. A szlovák futball technikásabb a magyarnál, de a magyar jóval keményebb, és én ezt preferálom inkább. Természetesen szeretnék minél magasabb szintre jutni a futballban, örülnék, ha majd az NB I-ben szerepelhetnék, ahonnan majd továbbléphetek külföldre, de a szlovák válogatottság is fontos, szeretnék bekerülni a nemzeti csapatba" – nyilatkozta a védő, akiről edzője, Kiprich József is csak jókat tudott mondani.

„Nagyon jó futballistának tartom Fótyikot, együttesünk egyik alapembere és erőssége. Gyors, jól fejel, remekül csúszik be és igazi csapatember, aki teljes mértékben alárendeli magát a csapat érdekeinek. Biztos vagyok benne, hogy a nyáron magasabb osztályba szerződhet, és azt sem tartom kizártnak, hogy egy komoly külföldi klubba igazol majd!”

Fótyik teljesítménye több élvonalbeli gárda érdeklődését is felkeltette, sajtóhírek szerint a DVTK-nál, a Videotonnál és a Siófoknál is szóba került a neve. Úgy tűnik azonban, hogy a kőkemény bekk egyelőre marad Barcikán.

„Fótyikot kölcsönszerződése a nyárig a Kazincbarcikához köti, így addig mindenképpen marad nálunk, nyáron pedig opciós jogunk lesz a megvételére – oszlatta el a kétségeket Molnár András, a borsodiak ügyvezetője. – Az MSK Zilinához 2015. június 30-ig köti a kontraktusa, és a nyáron eldől majd, hogy a szlovákok számítanak-e rá a későbbiekben.”

FÓTYIK-GÓL MÉG ZSOLNÁN A NYITRAIAK ELLEN (7:40-nél)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik