F. B. 2019.10.19 07:04 Frissítve: 2019.10.19 09:05

Felkészülés: a Nyíregyháza 4–1-re megverte a vb-re készülő U-válogatottat

Az október 26-án kezdődő brazíliai U17-es világbajnokságra készülő magyar korosztályos labdarúgó-válogatott ellen játszott felkészülési mérkőzést az NB II-es Nyíregyháza Spartacus. Zoran Szpisljak együttese Telkiben 4–1-re győzött – számolt be róla a klub honlapja.

A fehérben játszó U-válogatott Telkiben találkozott az NB II-es Nyíregyházával (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

 

A Balmazújváros kizárása miatt az NB II-ben e hétvégén szabadnapos a Nyíregyháza Spartacus, ezért jöhetett létre a brazíliai U17-es világbajnokságra készülő magyar válogatott elleni felkészülési meccs Telkiben.

Zoran Szpisljak, a szabolcsiak trénere az első félidőben főként fiataloknak adott lehetőséget, de a szünet után már alapcsapatának több tagja is pályára lépett, így a Szpari a második félidőben fordítani tudott és végül fölényesen nyert. A Nyíregyházában a korábbi Spartacus-játékos, Csilus Ádám is szerepelt, ő jelenleg az együttessel tréningezik.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország U17-U18–Nyíregyháza Spartacus 1–4 (1–0)

Telki

Magyarország:
Hegyi – Orosz D., Posztobányi, Balogh B., Horváth M. – Ominger, Kata – Komáromi, Kosznovszky, László D. –  Németh A. Csereként pályára lépett: Buna, Zuigeber, Major S., Hosszú, Baráth P., Tóth B., Mester, Vaits. Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Nyíregyháza
: Jova (Csorvási) – Csilus Á. (Talabér), Pejovics, Végső (Fodor F.), Svedyuk – Ötvös (Szekszárdi), Cenaj (Kártik) – Starosta (Hornyák), Motkó (Kovác), Tóth Á. (Szinanovics) – Kovács N. (Tóth B.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
G:
Németh A., ill. Tóth B. (2, az elsőt 11-esből), Szinanovics, Pejovics.

A Nyíregyházához kapcsolódó hír még, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség Fellebbviteli Bizottságának fellebbviteli tanácsa határozatot hozott Zoran Szpisljak vezetőedző eltiltása ügyében – mint ismeretes, a trénert a szeptember 18-i, ETO FC Győr elleni mérkőzésen történt botrányos események miatt három találkozóról „meszelték el”. A szabolcsi klub az eltiltás enyhítéséért fellebbezett – a fellebbezés költségeit maga Zoran Szpisljak állta –, de a fellebbviteli tanács döntése értelmében nem csökkentették az edző eltiltását.

2023.02.03 19:10:30

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

ALAPVONAL. „A foci segít visszaidézni a szabadon töltött időt, kicsit kinti embernek érezhetjük magunkat. A szürke zárkából kilépve felszabadultságot ad.” Miután megjelent a cikk, egy online hozzászóló megjegyezte: „Inkább mezítláb, vasgolyóval a bokájukon kéne nyomniuk...”

2023.01.30 15:19:10

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Megint nem kaptak ki idegenben a győriek, bár a hazai csapat az egyenlítés után még a keresztlécet is eltalálta.

2023.01.29 00:08:03

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Kétgólos hátrányából az utolsó percekben állt fel a Tisza-parti együttes.

2023.01.29 00:35:06

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Megszakadt a zöld-fehérek győzelmi sorozata, de az MTE végül nem tudott nyerni.

2023.01.29 00:44:15

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A kiesés ellen küzdő Budafok volt az első, amely saját erődjében tudta legyőzni a második helyen telelő PMFC-t.