Videoton: rövid és sikertelen időszak után Casoni is távozott – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.19. 12:33
null
Bernard Casoni jött, látott, ment (Fotó: Veres Viktor)
A Videoton hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződést bontott Bernard Casoni vezetőedzővel – nem sokkal az után, hogy Burcsa Győző klubigazgató is távozott a klubtól.

 

A francia szakember a nyáron vette át a legutóbbi szezonban bajnok Videoton irányítását, de katasztrofális eredményeket ért el a csapattal. Casonival az NB I-ben öt forduló alatt négy vereséget szenvedett el a Videoton, és a fehérorosz BATE ellen elbukott a BL-selejtezőben is. Összesen tíz meccsen két győzelmet és két döntetlent, illetve hat vereséget könyvelt el a csapat.

Casoni a Videoton előtt a francia másodosztályú Valenciennes-nél dolgozott, a 2014–2015-ös szezont vele kezdte a csapat, de irányítása alatt a 18. és a 25. forduló között csupán egy pontot szerzett, és a kiesőzónába esett vissza, így elküldték.

„A legutóbbi, Vasas elleni bajnoki mérkőzés után klubunk vezetősége megkezdte az egyeztetéseket a francia szakemberrel a szerződés felbontásáról. Hosszú és nehéz tárgyalássorozat után a mai napon a felek között megszületett a megegyezés ez ügyben” – olvasható a vidi.hu.

Bernard Casoni mellett távozik a Videoton FC szakmai stábjából az erőnléti edző, Rodolphe Duvernet is.

A csapat irányítását az eddigi másodedző, Pető Tamás vette át.

Az NB I 2015–2016-os szezonjának első edzőmenesztése ezzel hivatalosan is a bajnokcsapatnál történt.

***

A klubhonlap beszámol arról is, hogy a Videoton megérkezett Lengyelországba, a Lech Poznan elleni csütörtöki Európa-liga-meccs színhelyére. A poznani szállást 12 órakor foglalta el a csapat. A délutáni pihenő után, 19 órától edzenek a játékosok.

A Vidi 18 fős kerettel indult el az Európa-liga rájátszásának első mérkőzésére Poznanba. A reggeli, székesfehérvári találkozó után a Liszt Ferenc repülőtérről 10 órakor szállt fel a csapatot szállító gép és kevéssel 11 óra után landolt az 570 ezres lengyel városban. A reptértől mintegy 15 percre lévő szállást délben foglalták el a játékosok és a szakmai stáb, 13 órakor ebéd, majd csendes pihenő szerepelt a programban. 18.30 órakor a csütörtöki mérkőzés helyszínén, az INEA Stadionban sajtótájékoztatót, 19.00-tól edzést tart Pető Tamás.

A VIDEOTON UTAZÓ KERETE
Braniszlav Danilovics, Gábor Péter, Szolnoki Roland, Heffler Tibor, Fejes András, Gyurcsó Ádám, Mirko Ivanovszki, Juhász Roland, Kovács István, Lang Ádám, Pátkai Máté, Sejben Viktor, Koltai Tamás, Simon Ádám, Alhassane Soumah, Paulo Vinícius, Dinko Trebotic, Filipe Oliveira

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR
Augusztus 20., 21.00: Lech Poznan (lengyel)–VIDEOTON (Tv: M4)
Augusztus 27., 20.30: VIDEOTON–Lech Poznan (lengyel) (Tv: M4)
ADATBANK ÉS KULCSDÁTUMOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik