VAR: Jó-e vagy sem? Egy válasz nem születhet, hogy rossz – Hanacsek Attila

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 11:23
Hanacsek Attila maga is kételkedett a VAR nevezetésekor annak gyakorlatban való alkalmazásáról, azonban a tényadatok ismeretében ma már azt mondja, a rendszer bevált és jól működik. A játékvezetői bizottság elnöke arra is vállalkozott, hogy végigvegyünk néhány olyan esetet, amelyben a VAR-vizsgálat szükséges.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) és a játékvezetői bizottság (JB) különleges sajtóeseményre invitálta a média munkatársait, amelyen a VAR-rendszerről és a bevezetése óta annak tapasztalatairól osztott meg a hallgatósággal fontos és érdekes információkat Hanacsek Attila. Az előadás után az NSO Tv-nek lehetősége nyílt arra, hogy a JB elnökével átvegye néhány olyan esetet, amikor VAR-vizsgálat szükséges. Többek között megtudhattuk, mi történik a VAR-szobában, amikor a lehetséges leshelyzetet vizsgálják, és emiatt áll a játék.

Továbbá, arra is választ kaptunk, hogy a jelenlegi szabályok értelmében mi tekinthető kezezésnek, ezt Hanacsek Attila szemlélteti is a videónkban. Ezen kívül azt is elárulta, hogy a VAR bevezetésekor ő is szkeptikus volt a rendszer gyakorlatban való alkalamzásával kapcsolatban, de a tényadatok meggyőzték ennek jogosságáról. Ma már azt mondja, arra a kérdésre, jó-e a VAR vagy sem, nem születhet az a válasz, hogy rossz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik