Újpest: Budapesttől 170 kilométerre fogadják a kupában a Fehérvárt

Vágólapra másolva!
2020.02.07. 12:45
null
Az Újpest otthona a Magyar Kupában: a szegedi Szent Gellért Fórum. Cirka 170 kilométerre az igazitól (Fotó: Karnok Csaba – Délmagyarország)
Az Újpest FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Magyar Kupa jövő kedden esedékes nyolcaddöntőjében, pályaválasztóként a szegedi Szent Gellért Fórumban fogadja a Mol Fehérvárt. Mindez azt jelenti, hogy a lila-fehér csapatra és a mérkőzésre esetlegesen kilátogató fővárosi szurkolókra összességében 340 kilométeres túra vár – egy hazai mérkőzésért.

 

Az ujpestfc.hu a „hazai” mérkőzéseket felvezető, a jegyértékesítés megkezdéséről szóló, illetve a pályarendszabályokat taglaló cikkében közli a tényt, a kedden 19.30-kor kezdődő találkozó helyszíne Szeged és a Szent Gellért Fórum lesz.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzéseként lejátszandó találkozót eredetileg az Újpest otthonába, a Szusza Ferenc Stadionba írták ki, ám az épp a két csapat múlt heti bajnokiján felavatott új gyepszőnyeg balesetveszélyesnek bizonyult, így a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága megtiltotta a fővárosi klubnak, hogy ott játssza a soron következő tétmérkőzéseit.

A kialakult helyzet miatt a hétvégére kiírt, Ferencváros elleni derbit már el is kellett halasztani, miután hiába próbáltak helyszínt találni hozzá, a rendőrség a sporttörvényre hivatkozva – a kiemelt mérkőzéseket megelőzően nyolc nappal le kell jelenteni a helyszínt, hogy annak biztosítására megfelelően felkészülhessenek – nem engedélyezte a találkozó megrendezését nézők előtt. A klubok az MLSZ-szel egyeztetve ezt követően inkább a halasztást választották, mintsem zárt kapuk mögött, üres lelátók előtt kerüljön sor a két rivális 228. bajnoki összecsapására.

Mint beszámoltunk róla, már a derbi kapcsán is szóba került egy esetleges vidéki helyszín. A zuhanyhíradóban Debrecen, Szombathely és Szolnok is elhangzott. Az Újpest az őszi felújítás alatt – amely az eredetileg tervezettnél már így is hónapokkal tovább tartott – a Vasas albérlőjeként az Illovszky Rudolf Stadionban játszotta hazai mérkőzéseit, így ez az opció is kézenfekvőnek tűnne a folytatásra. A Nemzeti Sport Online ugyanakkor úgy értesült, a Vasasnál egyelőre vonakodnak újra befogadni az Újpestet a létesítmény leterheltsége miatt. Például a tavaszi idényben a Bp. Honvéd is ott játszik szükségszerűen egy-egy mérkőzést, jelen állás szerint a jövő heti, Szombathelyi Haladás elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő első meccsét és március 14-én a Kisvárda elleni bajnokit.

Könnyen lehet, az Újpest hosszabb távon is jelentős távolságba kényszerül a fővárostól. Igaz, ez nem feltétlenül Szegedet jelenti, ugyanis többnyire ugyanazon hétvégéken pályaválasztó az NB I-ben, amikor a Szeged-Csanád Grosics Akadémia is az az NB II-ben.

Az Újpest április elejéig kényszerülhet újfent albérletbe. A korábbi tájékoztatás szerint a március végi válogatott szünetre készülhet el a kivitelező az eddig elmaradt pályamunkálatokkal és fűzheti le megfelelően a műszálakat a meccsterhelést önmagában rosszul viselő gyepbe.

A Megyeri úti pályával kapcsolatos problémáról és az MLSZ versenybizottságának döntéséről korábban itt írtunk részletesen. A lila-fehérek ügyvezető igazgatója, Berta Csaba többek között arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy előre tudták, a kivitelező nem végezte el a műfűvel kapcsolatos feladatokat, ám a Fehérvár ellen látottakra így sem számítottak, miként az MLSZ szakemberei sem, akik elsőre minden engedélyt megadtak a Szusza-stadionnak.

A keddi MK-nyolcaddöntős meccs visszavágóját február 19-én rendezik Székesfehérváron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik