nemzetisport.hu 2019.06.24 15:12 Frissítve: 2019.06.24 16:10

Újpest: háromhetes csúszásban a pályafűtés kiépítése

A korábbi tervekhez képest később, legjobb esetben is csak július 8-án vethetik újra a füvet a Szusza Ferenc Stadionban – árulta el a létesítmény üzemeltetési vezetője, Zsigó Csaba a lila-fehér klub honlapjának.

 

Így fest jelenleg a Szusza-stadion (Fotó: ujpestfc.hu)


Sajnálatos módon a korábbi nagy esőzések és a pálya rétegrendje – minimum négyféle agyagot találtunk a pálya alatt, óriási mennyiségben, ezen kívül vörös salak és szén, illetve ipari törmelék volt beásva a földbe – miatt három hetet csúszik a kivitelező. A közműépítés, közműkiváltás volt a legnehezebb feladat, és amíg ezek nincsenek teljesen készen, addig nem tudunk továbbhaladni. Az öntözőrendszer és a vízellátás elkészült, hamarosan a fűtésgerinc is bekerül. Jelenleg a pálya szegélyeit, illetve a drénárkokat alakítják ki, ezt követően a sóder berakása után a fűtéscsövek telepítése lesz napirenden. Utána tudják folyamatosan beszállítani a többi anyagot, erre a feladatra tíz kamion van ráállítva. A vetés a legutóbbi információk szerint július nyolcadikára lett kitűzve” –
tájékoztatott Zsigó Csaba az ujpestfc.hu-n.

A játéktér rekonstrukciója előtt úgy döntöttek a Megyeri úton, hogy gyeptéglázás helyett újravetik majd a pályát, amely így várhatóan erősebb és tartósabb lesz – cserébe viszont a munkálatok is tovább tartanak. 

„A vetéstől számított tizenkét-húsz hét alatt fejlődik ki megfelelően a gyep. A nyári nagy melegben nem lesz egyszerű kinevelni, mert alapvetően a vetésre ideális hónapok az április-május vagy szeptember-október. De semmi sem lehetetlen, csak fokozott felügyeletet és kimagasló odafigyelést igényel, hogy ne égjen meg a fű vagy éppen ne pusztítsa el gomba vagy más betegség a gyepet. A gyökérzetet (is) folyamatosan fogjuk vizsgálni, mérni, és amennyiben eléri a húsz centiméter hosszúságot, úgy befejezettnek tekintjük a beruházást. Onnantól kezdve gyakorlatilag a soron következő meccset itthon fogjuk tudni játszani.”  

Az Újpest már korábban bejelentette, hogy a munkálatok végeztéig a Vasas otthonában, az új Illovszky-stadionban játssza a hazai mérkőzéseit

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.