nemzetisport.hu 2019.06.24 15:12 Frissítve: 2019.06.24 16:10

Újpest: háromhetes csúszásban a pályafűtés kiépítése

A korábbi tervekhez képest később, legjobb esetben is csak július 8-án vethetik újra a füvet a Szusza Ferenc Stadionban – árulta el a létesítmény üzemeltetési vezetője, Zsigó Csaba a lila-fehér klub honlapjának.

 

Így fest jelenleg a Szusza-stadion (Fotó: ujpestfc.hu)


Sajnálatos módon a korábbi nagy esőzések és a pálya rétegrendje – minimum négyféle agyagot találtunk a pálya alatt, óriási mennyiségben, ezen kívül vörös salak és szén, illetve ipari törmelék volt beásva a földbe – miatt három hetet csúszik a kivitelező. A közműépítés, közműkiváltás volt a legnehezebb feladat, és amíg ezek nincsenek teljesen készen, addig nem tudunk továbbhaladni. Az öntözőrendszer és a vízellátás elkészült, hamarosan a fűtésgerinc is bekerül. Jelenleg a pálya szegélyeit, illetve a drénárkokat alakítják ki, ezt követően a sóder berakása után a fűtéscsövek telepítése lesz napirenden. Utána tudják folyamatosan beszállítani a többi anyagot, erre a feladatra tíz kamion van ráállítva. A vetés a legutóbbi információk szerint július nyolcadikára lett kitűzve” –
tájékoztatott Zsigó Csaba az ujpestfc.hu-n.

A játéktér rekonstrukciója előtt úgy döntöttek a Megyeri úton, hogy gyeptéglázás helyett újravetik majd a pályát, amely így várhatóan erősebb és tartósabb lesz – cserébe viszont a munkálatok is tovább tartanak. 

„A vetéstől számított tizenkét-húsz hét alatt fejlődik ki megfelelően a gyep. A nyári nagy melegben nem lesz egyszerű kinevelni, mert alapvetően a vetésre ideális hónapok az április-május vagy szeptember-október. De semmi sem lehetetlen, csak fokozott felügyeletet és kimagasló odafigyelést igényel, hogy ne égjen meg a fű vagy éppen ne pusztítsa el gomba vagy más betegség a gyepet. A gyökérzetet (is) folyamatosan fogjuk vizsgálni, mérni, és amennyiben eléri a húsz centiméter hosszúságot, úgy befejezettnek tekintjük a beruházást. Onnantól kezdve gyakorlatilag a soron következő meccset itthon fogjuk tudni játszani.”  

Az Újpest már korábban bejelentette, hogy a munkálatok végeztéig a Vasas otthonában, az új Illovszky-stadionban játssza a hazai mérkőzéseit

2020.05.27 22:21:47

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.05.27 18:07:22

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Semmit sem ér, ha nem nyered meg.

2020.05.27 19:32:44

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Újabb hétmérföldes lépést tett a Fradi a bajnoki cím felé; egyre nagyobb bajban az odahaza kikapó Újpest.

2020.05.26 14:32:29

Labdarúgó NB I P. K.

Az Újpest több mint egy év után nyerhetne újra tétmérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban.

2020.05.27 09:51:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„A Ferencváros vezetői éppen ilyen támadót kerestek, nekem pedig tényleg ez a specialitásom.”