K. Zs. 2022.07.06 10:39 Frissítve: 2022.07.06 11:03

NB I: hazatért Hollandiából, a Puskás Akadémia színeiben akar gólokat lőni Kiss Tamás

Kiss Tamásnak lejárt az egyéves kölcsönszerződése, a labdarúgó hazatért a holland élvonalbeli Cambuurtól, és a Puskás Akadémiával készül az NB I-es rajtra, valamint az Európa-konferencialiga selejtezőire. A játékos a hollandiai tapasztalatairól mesélt a jelenleg Ausztriában edzőtáborozó felcsútiak hivatalos honlapjának.

Kiss Tamás újra a Puskás Akadémia színeiben edz (Fotó: pfla.hu)

 

„Úgy érzem, az első fél évem jól sikerült, bár éreztem a környezetváltozás hatásait. Például végig angolul kellett beszélnem, fel kellett vennem a játékosok és a csapat stílusát, ritmusát, egyszóval nagyon más volt minden – idézi a pfla.hu Kiss Tamást, aki ősszel nemcsak a Cambuur első csapatában, hanem a magyar válogatottban is bemutatkozott. –  A második fél év viszont elég gyengére sikeredett az én szempontomból és a csapatéból is. Egészségi okok miatt edzőváltás történt, és az új mester nem az általam képviselt stílust részesítette előnyben.”

Kiss 11 holland élvonalbeli bajnokin lépett pályára – kétszer volt kezdő, egy gólt szerzett –, és úgy érzi, hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.

„Hollandiában nagyon nyílt focit játszanak, kevesebb hangsúlyt fektetnek a csapatok a védekezésre, a középpályát gyorsan átjátsszák, és emiatt sokszor csapkodó, ugyanakkor a nézők számára nagyon látványos a játék – folytatta élménybeszámolóját a 21 éves labdarúgó. – Itt egy helyzet, ott egy helyzet, potyognak a meccseken a gólok, ami kétségkívül élvezetessé teszi a mérkőzéseket. Nagyon sokan szeretik a futballt, mi is minden hazai mérkőzést telt ház, tíz-tizenkétezer ember előtt játszottunk. Ugyanakkor, ha egy taktikusabban futballozó külföldi gárda ellen játszik egy holland csapat, az komoly kihívást jelenthet.”

Kiss úgy véli, a hollandiai év mentálisan is megerősítette, és szeretné sikerekhez segíteni a felcsútiakat a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt.

„Meg akarom mutatni: képes vagyok meghatározó játékossá válni, gólokat lőni, gólpasszokat adni.”

Az Ausztriában edzőtáborozó felcsútiak szerda délután 17 órai kezdéssel felkészülési mérkőzést játszanak az osztrák St. Pöltennel.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL
Érkezők:
Lamin Colley (gambiai, FC Koper – Szlovénia), Wojciech Golla (lengyel, Slask Wroclaw – Lengyelország), Kiss Tamás (SC Cambuur – Hollandia, kölcsönből vissza)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Auerbach Martin (Csákvár), Ganbold Ganbajar (mongol, KFC Komárno – Szlovákia), Major Gergő (Csákvár), Ominger Gergő (Csákvár), Papp Kristóf (Budaörs), Posztobányi Patrik (Zalaegerszegi TE FC),
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország)
Távozók: Bokros Szilárd (Diósgyőr, kölcsön után végleg), Csirmaz István (lejárt a szerződése), Deutsch László (Vasas), Huszti András (Zalaegerszegi TE FC), Kiss Ágoston (lejárt a szerződése), Libor Kozák (cseh, lejárt a szerződése), Joao Nunes (portugál, lejárt a szerződése), Weslen Junior (brazil, lejárt a szerződése)
Kölcsönbe távozók: Mim Gergely (ZalaegerszegI TE FC), Kártik Bálint (Csákvár) Tamás Nándor (Csákvár), Kiss Norbert (Tiszakécskei LC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Gera Dániel (Ferencvárosi TC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Komáromi György
(Vasas)

 

2022.08.13 23:30:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek »NB I-es tizenegye« nem csupán a gólok számában jobb…

2022.08.14 14:34:16

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Már a szünetben is hárommal vezetett a Ferencváros, amely felforgatott kezdőcsapattal is sokkal jobb volt, mint ellenfele.

2022.08.14 14:17:18

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Kétszer állt fel hátrányból a Paks, a Honvéd tíz emberrel fejezte be a találkozót.

2022.08.14 14:38:35

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)

Van Nieff révén már a 12. percben vezetést szereztek a vendégek, Mesanovic a hajrában egyenlített.

2022.08.13 12:03:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem sok hiányzott a Zalaegerszegnek az újabb fővárosi bravúrhoz, de be kellett érnie egy ponttal.