NB I: Fehérváron várják, Ausztriában marasztalnák Szabicsot

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2021.02.24. 07:02
null
Fehérváron várják, Ausztriában marasztalnák Szabicsot (Fotó: Imago)
Mennyi? Harminc! Szabics Imre kereken harminc meccsen ült Ausztria válogatottjának kispadján Franco Foda szövetségi kapitány segítőjeként. Előfordulhat azonban, hogy a harmincegyedik közös mérkőzés már elmarad: megtörténhet, hogy a magyar edző, ha fájó szívvel is, de rövidesen búcsút int Ausztriának.

 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy ő az egyik jelölt a Márton Gábor távozása után vezetőedzőt kereső Mol Fehérvár FC kispadjára. Értesülésünk szerint az érintettek már felvették a kapcsolatot egymással, sőt mindkét fél boldogan hajlana a közös folytatásra. Érdemes hozzátenni, hogy noha Szabics Imre még nem dolgozott vezetőedzőként, jelentős tapasztalata van: miután befejezte sikerekben gazdag, Németországot és Ausztriát is érintő labdarúgó-pályafutását, a neki legkedvesebb osztrák klubnál, a Sturm Graznál helyezkedett el játékosmegfigyelőként. Grazból Dárdai Pál felkérésére tért haza, az ő munkáját pályaedzőként segítette a nemzeti együttesnél. Később Bernd Storck mellett is dolgozott négy meccsen, mígnem 2016 júniusában már a Sturm Graz pályaedzőjének vallhatta magát, a szakmai stáb vezetője pedig Franco Foda volt. Kettejük sikeres együttműködése azóta tart – meglehet, már nem sokáig.

Ahogy lapunk keddi számában megírtuk, a fehérvári klubnál azt remélték, hogy még a Ferencváros elleni kupapárharc előtt bejelenthetik, ki felel a jövőben a szakmai munkáért. A szituáció mindazonáltal nem ennyire egyszerű: a hírek szerint Ausztriában nem szeretnék, ha a magyar másodedző elhagyná a válogatottat, legalábbis az Eb előtt semmiképp sem. A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy értesült, hogy a fehérváriaknak még nem kell lemondaniuk arról, hogy a közeljövőben kinevezzék Szabics Imrét a csapat élére, a háttérben feltehetően zajlanak a tárgyalások arról, miként érkezhetne meg minél hamarabb Székesfehérvárra. Ez persze egyelőre nem vehető készpénznek, az ellenben igen, hogy a Diósgyőr elleni szombati bajnoki mérkőzéshez hasonlóan a Groupama Arénában is a múlt héten ideiglenesen kinevezett Szalai Tamás irányítja a piros-kékeket. Helyzete annyival könnyebb a legutóbbi meccshez képest, hogy az akkor eltiltás miatt hiányzó Alefre és Funsho Bamgboyére is számíthat.

„Nem vagyunk jó periódusban és egy jó csapat otthonában lépünk pályára, de úgy gondolom, hogy szervezett, kompakt játékkal eredményesek lehetünk, és tovább tudunk jutni a kupában – idézte a molfehervarfc.hu Szalai Tamást. Ehhez hatalmas szívre és nagy lelkesedésre van szükség mindenkitől. Nem számítok nagy rotációra a Ferencvárostól. Az elmúlt években a Vidi–FTC meccsek nagyon nagy rangadók voltak, emiatt sem hiszem, hogy felforgatott csapattal állnának fel ellenünk. Ebben a szezonban nekünk már sajnos csak a Mol Magyar Kupában van lehetőségünk arra, hogy nyerjünk valamit, ezért is remélem, hogy mindenki átérzi a találkozó fontosságát.” 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik