JUDI ÁDÁM 2021.05.19 10:06

NB I: „Az akkori hibákat nem követjük el újra” – a Gyirmótnál a bennmaradás a cél

A Gyirmót szakmai igazgatója, Tamási Zsolt elmondta, hosszabb távon maradnának az első osztályban, eközben Debrecenben néhány kulcsember jövője kérdéses.

A Gyirmót legutóbb öt éve szerepelt az NB I-ben (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Ha van csapat, amelyik megérdemli a feljutást, az a Gyirmót FC Győr. A sárga-kék együttes a 2021-es naptári évben nem szenvedett vereséget a Merkantil Bank Ligában, tizenhárom győzelem mellett négyszer játszott döntetlent, az NB II második helyén végzett, így a 2016–2017-es idény után ismét az NB I-ben szerepel.

„Két éve vagyok a klubnál, nyilván a fő feladatom a játékoskeret kialakítása és a megfelelő vezetőedző kijelölése – nyilatkozta lapunknak Tamási Zsolt, a gyirmótiak szakmai igazgatója. – Minden bajnokság előtt ezen dolgozom. A keretet illetően mindig egyeztetek a vezetőedzővel, de elsősorban én vagyok a felelős a kialakításáért. Csertői Auréllal az irodában minden tréning előtt megbeszéljük a csapat ügyeit, ám a szakmai munkába nem szólok bele. Aurél sikeres edző, nincs rászorulva a tanácsaimra, nem úgy kell elképzelni, hogy megkérdezi tőlem, szerintem ki legyen a jobbhátvéd. Nekem is van véleményem, ám övé a döntés. Ő felel az edzés- és csapatprogramért, a terhelésért, a pihenésért, valamint a taktikáért is.”

Vasárnap az NB II utolsó fordulójában a Gyirmót hazai pályán 4–0-ra legyőzte a Békéscsabát, ezzel kivívta a helyét az NB I-es mezőnyben, ezután a játékosok elmehettek szabadságra.

„A vasárnapi, utolsó bajnoki mérkőzés után tartottunk egy évzáró vacsorát, ezután a játékosok elkezdhették jól megérdemelt szabadságukat. Június huszonegyedikén itthon, hazai környezetben kezdődik a felkészülés.”

Jelentős feladat előtt áll Tamási Zsolt, hiszen a játékoskeret – ami a feljutáshoz megfelelő volt – nem biztos, hogy a bennmaradáshoz is elegendő lesz. Biztosan szükség lesz erősítésre, ám a szakmai igazgató elmondása alapján ezt úgy akarják megoldani, hogy a csapat magját egyben tartanák.

„A tavasszal már tervezgettem a következő évi játékoskeretet, ám alapvetően az NB II-re készültem. A szezon vége felé aztán egyre inkább elgondolkodtam azon, hogyan változnak a tervek, ha sikerül a feljutás. Megvannak az elképzeléseink az erősítésre, szeretnénk megtartani a csapat nagy részét, ám természetesen érkeznek majd új játékosok is öt-hat posztra, minden csapatrészbe.”

A Gyirmót célja természetesen a bennmaradás – és nem csak rövid távon.

„Szinte minden újonccsapat úgy vág neki az első osztálynak, hogy a bennmaradás a célja. Legutóbb öt éve volt NB I-es a Gyirmót, abból az idényből levonta a klub a következtetéseket, az akkori hibákat nem követjük el újra. A mi célunk is a bennmaradás, és az, hogy minél hosszabb ideig tudjunk az élvonalban szerepelni.”

Ha Dzsudzsák Balázs marad a Lokinál, a következő idényben is játszhat a gyirmótiak ellen is (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-bihari Napló)

A DVSC a másodosztályban töltött idény után egyből visszajutott az NB I-be, ami nem csoda, hiszen a játékoskeret erőssége kimagasló volt. Korhut Mihály és Varga József szerződése még a következő évadra is érvényes, így ők minden bizonnyal maradnak. Érdekesebb, mi lesz Dzsudzsák Balázzsal, akinek a nyáron lejár a szerződése, így vele a közeljövőben tárgyal a klub a folytatás lehetőségéről.

Legalább ennyire égető kérdés Bódi Ádám jövője, a harmincéves támadót annak ellenére, hogy voltak NB I-es és külföldi ajánlatai is, a klub tavaly nyáron nem engedte el, ezek után 11 góllal segítette a Lokit a feljutáshoz. A nyáron lejár a szerződése, kérdés, sikerül-e megegyezni vele a folytatásról. A védelemből már elment Kinyik Ákos, és még biztosan lesznek változások, mivel a csapat hátsó alakzata eléggé bizonytalan volt, az sem zárható ki, hogy kapusposztra is érkezik új játékos. A támadóegységben nincs különösebb probléma, 89 szerzett góllal a DVSC a legeredményesebb volt a bajnokságban, ám az NB I természetesen más kávéház, előre is érkezhet erősítés. A debreceniek június közepén itthon kezdik a felkészülést.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”

2021.07.31 06:41:34

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍT: PIETSCH TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A meccs fordulópontja Klemenz VAR-ral felülbírált kezezése volt, amely után kiállították a kispesti védőt.

2021.07.31 06:41:34

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A rétközi csapat nagyon bátran futballozott a címvédő otthonában, és 2–1-re győzni tudott.

2021.07.31 01:17:51

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES RAJT. Az előző idény dobogósai közül a nyári forma alapján a címvédő várja a legjobb formában a nyitányt.

2021.07.30 22:27:23

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Lesz majd néhány ollózás, átemelés, kötény, okszizás...