NB I: Játékosaim nem hittek az FTC legyőzésében – Horváth Ferenc

Vágólapra másolva!
2021.09.11. 20:04
null
Horváth Ferenc szerint a Honvéd még nem tart ott, hogy mindenképpen le kelljen győznie a Ferencvárost (Fotó: Árvai Károly)
Bár a Ferencváros a 23. perctől tíz emberrel játszott, mégis 1–0-ra legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó NB I 6. fordulójában. A találkozó után a két vezetőedző értékelt.

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

Alapvetően nehéz dolgunk volt a meccsen, hiszen a piros lap után hetven percet emberhátrányban kellett játszanunk. Nyilván emiatt többet dolgoztunk védekezésben, az ellenfél nagyon sok labdát adott be középre, ezekre megfelelően kellett reagálnunk, s a Honvéd magas játékosai sem könnyítették meg a dolgunkat. De még így is akadtak helyzeteink, de ezek sajnos kimaradtak. Botka Endre kiállítása jogos volt, nem kellett volna szabálytalankodnia abban a szituációban, de ő is tudja, hogy hibázott. Viszont, miután ma nem fáradt el, friss lesz a csütörtöki, Leverkusen elleni El-mérkőzésen.

Újságírói kérdésre Vécsei Bálintról elmondta, az edzéseken is nagyon jó munkát végez, megérdemelten lépett kezdőként a pályára, s a mérkőzésen nyújtott teljesítményével is elégedett. Ezután kitért a keretből kikerülő Franck Boli helyzetére.

„Publikus, hogy nincs benne az Európa-liga-keretben büntetés miatt, hiszen olyan dolgokat tett, amivel nem értünk egyet. Átbeszéltük ezt vele, de a következő hetekben nem edz az első csapattal. Viszont megvan a lehetősége, hogy visszakerüljön oda. Egy játékos sem helyezheti magát a csapat érdeke fölé, nekem elsődleges a csapatmunka. Ez elsősorban neki a legrosszabb, másodsorban pedig nekem, mert tudom, hogy minőségi játékost veszítettünk így el.”

Horváth Ferenc, a Budapest Honvéd vezetőedzője így látta a vereség okait.

„Kétféleképpen lehet egy mérkőzésre kimenni: győzelembe vetett hittel vagy vereségtől való félelemmel. Sajnos ránk ma az utóbbi volt a jellemző. Ez valószínűleg az én hibám, bár egész héten próbáltam elhitetni a fiúkkal, hogy képesek vagyunk legyőzni a Ferencvárost. Ha hittünk volna benne, hogy tudunk nyerni, akkor nyerhettünk volna. De igen kevés futballista volt a pályán, akin láttam volna, hogy hisz ebben. Pedig az edzéseken éppen az ellenkezőjét láttam rajtuk. A mi érdemünk volt, hogy a Ferencváros hetven percig tíz emberrel játszott, hiszen mi harcoltuk ki a szabálytalanságot, voltak is helyzeteink, mentünk előre, de hiányzott az a valami, amitől ezt a meccset meg lehetett volna nyerni. Egyébként, a Honvéd még nem tart ott, hogy mindenféleképpen megverje a Ferencvárost, s ha az nem sikerül, akkor utána magyarázkodni kelljen.”

Hozzátette, a mérkőzés előtt elvégzett munka alapján ő teljes mértékben hit abban, hogy le tudják győzni a Ferencvárost, ezért is küldte sorra fel a támadókat a pályára, hogy hátha valaki nyerőember lesz. Nem lett az Eppel Márton sem, akivel kapcsolatban elmondta Horváth, csak saját magán tud segíteni, hogy újra a régi legyen, hogy elhiggye magáról, jó játékos. Ezen dolgozik, de egyelőre még nem találta meg a korábbi önmagát.

Végül arról is beszélt, hogy az első félidőhöz képest a másodikban miért volt sokkal higgadtabb a kispadnál.

„Kaptam egy sárga lapot, és ez nyugtatólag hatott rám. Fogalmam sincs, mi lesz beírva a jegyzőkönyvbe, mert nem mondtam semmit. Lehet, lesz ott egy üres sor. Választ nem kaptam rá, hogy mit mondtam, feliratozva sem volt, de az biztos, hogy megnyugodtam a sárga laptól. Más választásom nincsen. Nem jó érzés a semmiért sárgát kapni.”

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ

Bp. Honvéd–Ferencváros0–1(Nguen 16.)
Budapest,Bozsik Aréna,4046néző.Vezette:Karakó

Kiállítva:Botka (23., Ferencváros)

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda5419–5+412
2. Paksi FC631217–13+410
3. Ferencvárosi TC43110–5+59
4. Puskás Akadémia4317–8–19
5. Debreceni VSC622217–12+58
6. Mol Fehérvár4226–4+28
7. MTK Budapest62138–9–17
7. Budapest Honvéd62138–9–17
9. Mezőkövesd52127–10–37
10. Zalaegerszegi TE51137–11–44
11. Gyirmót FC Győr6333–10–73
12. Újpest FC5236–9–32
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik