NB I: A fordulópontot egyértelműen a szabálytalannak vélt gól jelentette – Moniz

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.08.22. 08:44
null
Kicsit megpofozták a kisvárdai gólszerzőt: Bohdan Melnik tette biztossá a vendégek győzelmét, nem csoda, hogy a társak ilyen lelkesen ünnepelték a 86. percben (Fotó: Szabó Miklós)
A ZTE FC büntetőből szerzett előnyt a Kisvárda ellen az NB I 4. fordulójában, de hamar egyenlített a várdai együttes, majd a második félidőben még két gólt szerzett és 3–1-re győzött. Ricardo Moniz, a ZTE és Török László, a Kisvárda vezetőedzője mellett Kálnoki-Kis Dávid és Vida Kristopher értékelte a találkozót.

ZALAEGESZEGI TE FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–3

Ricardo MONIZ, a Zalaegerszegi TE FC vezetőedzője

– Csalódottnak tűnik…
– Mert az is vagyok, különösen az eredmény miatt. A szélsőinktől sokkal többet vártam, de szintén bosszant, hogy a vezetésünk után nem is örülhettünk az előnynek, mert a vendégek szinte azonnal egyenlítettek.

– A második félidőben mintha nem olyan intenzitással futballoztak volna, mint az első két fordulóban: miért?
– Nem így látom. A Kisvárda második gólja előtt a labda mintha elhagyta volna az oldalvonalat, tehát bedobással kellett volna jönnünk. Ettől függetlenül próbáltunk változtatni, gyors támadókat cseréltem be, de nem vezetett eredményre, a fordulópontot azonban egyértelműen a már említett, szabálytalannak vélt gól jelentette.

– Csapata első veresége volt ebben az idényben, ekkora tragédiaként éli meg?
– Tragédia nem történt, de az előző fordulóban Újpesten húsz másodperccel a vége előtt egyenlített az ellenfél, most pedig ez a szabálytalan gól – mindenképpen kihat a játékosok és az én hangulatomra is. Igaz ugyanakkor, hogy támadásban még fejlődni kell.

TÖRÖK László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője

– Bravúrosnak tartja az idegenbeli győzelmet?
– Mindenképpen örülünk neki, mert jó mérkőzést játszottunk az erős Zalaegerszeg ellen. Akadtak problémáink, elsősorban a fáradtságra gondolok, mert a nemzetközi kupaszereplés sokat kivett az erőnkből – értékelt Török László, a Kisvárda vezetőedzője.

– Hátrányba kerülve próbáltak változtatni a taktikán, vagy maradtak az eredeti elképzelésnél?
– Ha akartunk volna sem változtatunk, mert a középkezdés után egyből egyenlítettünk. Egyébként kizárólag akkor nyúlunk bele a mérkőzésbe, amikor indokolt, a kapott gólunkig nem éreztem azt, hogy baj lenne a játékunkkal.

– Szünetben viszont biztos változtattak, mert a második félidőben nem engedték kibontakozni a hazaiakat a középpályán.
– Azt kértük, hogy a védők és a középpályások a lehető legközelebb futballozzanak egymáshoz, emellett elsősorban a széleken vezettük támadásainkat. Ez mindenképpen bejött, illetve nagy fegyverténynek tartom, hogy a hazaiak cseréinél sikerült jól reagálnunk, lényegében semmit sem ért a változtatásuk.

„Az első félidőben nem játszottunk rosszul, de elkerülhető gólt kaptunk. A szünetet követően viszont az átszervezett játékunkat nem tudtuk ráerőltetni a vendégcsapatra” – summázta a mérkőzést a ZTE FC védője, Kálnoki-Kis Dávid.

„Jól kezdtük a mérkőzést, már a meccs elején sok helyzetet kidolgoztunk, de sajnos nem tudtuk befejezni a támadásokat. A második félidőben az volt a tervünk, hogy megfordítjuk a meccset, sikerült, sőt rá is tudtunk tenni még egy góllal” – emelte ki a Kisvárda új igazolása, Vida Kristopher.

ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Zalaegerszegi TE FC–Kisvárda Master Good 1–3 (1–1)
Zalaegerszeg,ZTE Aréna,2062 néző.Vezette:Bogár
Gólszerző: Tajti (27. – 11-esből), ill. Camaj (30. – 11-esből), Melnik (57., 87.)

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 4 2 2 10–6 +4 8
2. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
3. Kecskeméti TE 4 1 3 3–2 +1 6
4. Paksi FC 3 1 2 7–5 +2 5
5. Puskás Akadémia 4 1 2 1 4–3 +1 5
6. Zalaegerszegi TE 3 1 1 1 3–4 –1 4
7. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–9 –4 4
8. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
9. Debreceni VSC 3 3 4–4 0 3
10. Vasas FC 4 3 1 4–5 –1 3
11. Újpest FC 3 2 1 2–4 –2 2
12. Mezőkövesd 3 1 2 3–6 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik