SZ. R. 2021.06.21 14:25 Frissítve: 2021.06.21 14:29

MTK: Olyan játékosokat szeretnék, akik harcolnak a csapatért – Giovanni Costantino

Az MTK újdonsült vezetőedzője, Giovanni Costantino a klub hivatalos Facebook-oldalának beszélt arról, hogy hogyan zajlik a csapat felkészülése, mire helyezi a hangsúlyt, és hogy mit vár a Gyirmót elleni bajnokitól.

Giovanni Costantino szerint fel tudnak készülni a bajnokság rajtjára (Fotó: Török Attila)

 

„Pénteken kezdtük meg érdemben a felkészülést, és fontos számomra, hogy jobban megismerjem a játékosokat. Itt kezdjük a foglalkozásokat Budapesten, majd Szlovéniába utazunk edzőtáborozni. Nincs messze az idény első mérkőzése, hiszen már csak egy hónapunk és pár napunk van felkészülni, de úgy érzem, hogy készen fogunk állni a rajtra" – kezdte gondolatait az olasz edző.

A magyar válogatott korábbi pályaedzője elmondta, elsődleges célja az, hogy megismerjék egymást a játékosokkal és jó csapatszellemet szeretne teremteni. „A legfontosabb az, hogy mindent megtegyenek a játékosok, úgy álljanak az első találkozóhoz, mintha egy döntő lenne, még akkor is, ha csak felkészülési meccsről van szó. Olyan játékosokat szeretnék, akik harcolnak a csapatért és a csapattársaikért."

A Gyirmót elleni első bajnokin az a legfontosabb, hogy jó állapotban legyenek, mert ha megfelelően felkészülnek, akkor bárki ellen jó teljesítményt nyújthatnak.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Gheorghe Grozav (román, Diósgyőri VTK), Kocsis Bence (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben: Csákvár), Kovácsréti Márk (Kisvárda), James Weir (angol, FK Pohronie – Szlovákia), Ylber Ramadani (albán, BK Velje – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Bese Balázs (Budafoki MTE)?, Bidzilya Anton (ukrajnai, Kaposvár)?, Kapronczai Gergely (Szentlőrinc)?, Kovács Máté (Kazincbarcika)?, Nagy Barnabás (Szentlőrinc)?, Szerencsi Miklós (Dorogi FC)?, Törőcsik Péter (Szentlőrinc)?, Zuigeber Ákos (Dorogi FC)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Szabó Máté (Budafok)
Távozók: Cseke Benjámin (Mezőkövesd), Kanta József (visszavonult, a tartalékcsapat vezetőedzője lett), Pintér Ádám (visszavonult, az MTK másodedzője lett), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: – 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Varga Roland (al-Ittihad – Egyesült Arab Emírségek), Zuigeber Ákos (DVTK)

 

 

 

2021.08.03 07:26:39

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

World Soccer: „Az előző idényben vergődő csapat átformálása az új edző, Lakat Károly érdeme.”

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.