MTK: belga klub jelentette be Vancsa Zalán szerződtetését – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.01.31. 10:21
Ahogy azt a Nemzeti Sport Online előre jelezte: a Manchester Cityt is működtető City Group szerződtette Vancsa Zalánt, az MTK 17 éves labdarúgóját. Az átigazolást a City Group belga csapata, a másodosztályban szereplő Lommel jelentette be. A szélső az idény végéig kölcsönben marad a budapesti klubnál, majd a nyáron csatlakozik a belga együtteshez.

Elsőként a Nemzeti Sport írt róla január 6-án, hogy Vancsa Zalánt az angol Manchester Cityt is működtető City Group szerződtetheti az MTK-tól még a téli átigazolási időszakban. Az MTK 17 éves játékosaa múlt héten már orvosi vizsgálaton vett részt Manchesterben, a szerződtetését, ahogy azt várni lehetett, a belga Lommel jelentette be.


Az egyesület közleménye szerint Vancsa 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá, de csak a nyáron csatlakozik az együtteshez, mert addig kölcsönben marad az MTK-nál.

Az ifjú futballista 16 évesen mutatkozott be az NB I-ben, azóta összesen 13 élvonalbeli bajnokin szerepelt és egy gólt szerzett. Az ősszel az UEFA Ifjúsági Ligában négy mérkőzésen öt gólt és két gólpasszt ért el.

„Ez egy olyan léptékű átigazolás, amiből nemcsak az MTK, hanem a magyar labdarúgás is profitál – idézi a kék-fehérek hivatalos honlapja Polyák Balázs sportigazgatót. – Büszkék vagyunk, hogy igenis vannak világszínvonalú tehetségeink. Schäfer András, Schön Szabolcs és most Vancsa Zalán is megmutatta, hogy a tehetség utat tör magának. A mi feladatunk csak annyi, hogy hagyjuk nekik megmutatni. Az MTK erről az útról nem fog letérni.”

Vancsa Zalán arról beszélt az MTK honlapján, hogyan fogadták Manchesterben.

„Nagyon figyelmesek voltak. A látogatás fő eleme természetesen egy rendkívül részletes, mindenre kiterjedő orvosi vizsgálat volt, szerencsére mindent rendben találtak. A City Group szakmai igazgatója, Gary Worthington fogadott, megmutatták a stadiont, a létesítményeket, az első csapat öltözőjét is. Sikerült néhány szót váltani többek között Olekszandr Zincsenkóval is, ahogy a tizenkilenc éves Cole Palmerral is, aki a fiataloktól felkerülve lett az első keret tagja. Természetesen egy kicsit jólesett az a felhajtás, ami az elmúlt néhány napban körülvett, furcsa volt, hogy minden az én nevemmel volt tele, de most már szeretnék visszatérni a hétköznapokba. Én futballozni szeretek a legjobban, az az én világom. Ugyanaz az ember maradok és ugyanolyan keményen dolgozom, mint eddig, hogy bizonyítsak azoknak, akik feltétel nélkül bíztak bennem.”

Vancsa Zalán a Manchester City felnőttcsapatának öltözőjében (Fotó: mtkbudapest.hu)
Vancsa Zalán a Manchester City felnőttcsapatának öltözőjében (Fotó: mtkbudapest.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik