N-P. T.
2023.02.28 23:07 Frissítve: 2023.03.01 10:41

MK: Fiatal labdarúgóink az egész magyar futballnak reményt adnak – Moniz a 4–1 után

A MOL Magyar Kupa első negyeddöntőjében az első félidőben a ZTE szerzett vezetést Mezőkövesden, és bár a második félidőben egyenlítettek a hazaiak, a hajrában a Zalaegerszeg három gólt is szerzett, és 4–1-s győzelemének köszönhetően bejutott az elődöntőbe. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

 

Ricardo Moniz nem vesztette el a hitét a filozófiájában (Fotó: Dömötör Csaba)

A ZTE trénere, Ricardo Moniz szerint ez egy óriási győzelem a klub számára.

„Igen régen jutott elődöntőbe a Zalaegerszeg a kupában. Meglepett, hogy a Mezőkövesd öt helyen is változtatott a szokásos kezdőjén, de játszottuk a saját futballunkat, magasan presszingeltünk, domináltunk az elejétől, ennek eredménye volt a vezetés megszerzése. Aztán sajnos kicsit visszaestünk, nem nyomtunk eléggé, visszaszorultunk, és ez veszélyes helyzetet teremtett. Mondtam a fiúknak, hogy nem szabad így visszaesni, jött is az egyenlítés. Aztán bejött Cseri Tamás a Mezőkövesdbe, aki fantasztikus játékos. Innentől vékony volt a vonal, hogy merre billen el a mérkőzés. Nagyon örülök, hogy Tajti Mátyás remekel az új szerepében, most is két játékost cselezett ki, betört, gólt lőtt. Aztán Ikoba is betalált, de Huszti góljának is örültem. Fantasztikus játék volt. A fehérvári meccs hatalmas lendületet adott, mert előtte voltak szerencsétlenebb periódusaink. Voltak, akik már kétségbe vonták a csapat képességeit, de mi sosem vesztettük el a hitünket a filozófiánkban, hogy magasan letámadunk és fiatal magyar labdarúgókkal játszunk, akik az egész magyar futballnak reményt adnak.”

RICARDO MONIZ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

TAJTI: PISZOK NEHÉZ MONIZ FILOZÓFIÁJA, MERT A TOPON KELL LENNED HOZZÁ

A Mezőkövesd vezetőedzője, Kuttor Attila szerint csapata túl puhán kezdte a mérkőzést.

„Már az első félidőben előrébb tudtunk lépni játékban, a szünetben pedig már mentalitásban is. Ennek is volt köszönhető, hogy sikerült az egyenlítés. Utána nagy erőket mozgósítottunk a győzelemért, aztán gólt kaptunk, úgyhogy az egyenlítésért mentünk. Ma az ellenfél jobban használta ki a lehetőségeit, úgyhogy megérdemelten nyert.”

KUTTOR ATTILA SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

 

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZTE FC 1–4 (0–1)

Mezőkövesd, 700 néző. Vezette: Káprály Mihály (Tóth II Vencel, Szert Balázs)
MEZŐKÖVESD: Tordai – Zahary (Kállai K., 79.), Lukic, Beriasvili, Vajda S. – Brtan (Karnyicki, 83.), Ephestion (Bobál G., 79.), Da. Babunszki (Filip, 64.) – Molnár G., Drazsics, Besirovic (Cseri, 64.). Vezetőedző: Kuttor Attila
ZTE:
Demjén – Lesjak, Mocsi, Csóka D., Gergényi – Mim (Ubochioma, 73.), Tajti, Szankovics, Szendrei N. – Szalay Sz. (Huszti A., 82.), Ikoba. Vezetőedző: Ricardo Moniz
Gólszerző: Molnár G. (70.), ill. Szankovics (24.), Tajti (74.), Ikoba (88.), Huszti A. (90.)
MESTERMÉRLEG
Kuttor Attila:
– Azoknak a futballistáknak adtam lehetőséget, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, de el kell ismerni, a cserék után javult fel a játékunk, és az egyenlítés is ennek köszönhető. A vendégek bátran játszottak, kihasználták a megingásainkat.
Ricardo Moniz:
– Az első gól után után némileg visszaesett a csapat játéka, de a mezőkövesdiek egyenlítése után ismét újítani tudtak a futballistáink, mert mindvégig hittek benne, hogy bátran kell támadniuk. Nagy erény, hogy játékosaink a kilencvenedik percben is képesek sprintelni.

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.